DIMITRIJE (10) SE BORIO ZA ŽIVOT 63 DANA: Ovo je njegova priča! (FOTO)

Rođen u trideset i drugoj nedelji usled abrupcije placente i komplikacija na porođaju, Dimitrije je ostao bez kiseonika i zadobio oštećenje očnih nerava, epilepsiju i neurološki deficit. Borio se 63 dana za život na neonatologiji i izborio se

  • 6

"Upornost je vrlina jakih i hrabrih, onih koji ne odustaju lako, ona ti je pravi prijatelj na putu ka nečemu što želis jako". Ovo su reči Dimitrija Miloševića, desetogodišnjeg dečaka, koji je već na samom rođenju bio suočen da se bori za život, a ta borba nastavila se i narednih godina.

 

Rođen u trideset i drugoj nedelji usled abrupcije placente i komplikacija na porođaju, Dimitrije je ostao bez kiseonika i zadobio oštećenje očnih nerava, epilepsiju i neurološki deficit. Borio se 63 dana za život na neonatologiji i izborio se. Tada je odlučio da će da živi. I baš u tom trenutku kreće njegova borba sa nedaćama koje mu je život namenio.

 

Momenat kada će stati na noge i prohodati dugo je čekan, a ta borba bila je konstantna i teška. Po preporuci lekara otišao je u Rusiju gde mu je rađena operacija, koja je donela određena poboljšanja, ali ne i očekivane rezultate.

 

Dimitrije živi na Novom Beogradu, ali nikada nije potrčao Kejom, ni Dunavskim ni Savskim. Poslednje tri godine, ovaj dečak koji je mlad naučio šta znači boriti se za ono najvrednije, za zdravlje, hoda na kolenima. Lekari kažu da je uspeh je što sam može da gura hodalicu.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

I sve ovo ga ni najmanje ne sprečava da bude vedrog duha, i uvek spreman za druženje. Komunikativan i duhovit, za svakoga ima reči hvale i generalno voli da se druži. Obožava sport, naročito plivanje i ronjenje. Kompjuterske igrice su mu omiljena zabava.

 

Dimitrije živi sa tri brata i majkom koja zbog dvadesetčetvoročasovne brige o njemu nije u prilici da radi, iako je majstor svog zanata. Oni ga svakodnevno hrabre i motivišu u njegovoj borbi i istinski se trude za svaki njegov korak.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Da bi život ovog malog deteta a velikog borca bio lakši, neophodne su mu rehabilitacije u Igalu. Međutim, zbog pomenute situacije, porodica to ne može da mu omogući. Humanitarna fondacija Novi Beograd pomaže u tome da Dimitrije sakupi neophodan novac za dalje lečenje koje mu je potrebno.

 

Ukoliko ste u prilici i želite da pomognete ovom dečaku to možete učiniti na sledeći način:

Putem SMS-a, tako što ćete upisati 143 i poslati SMS na 3030.

 

Takođe, Dimitriju možete pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj. Podatke možete pronaći na sajtu budihuman.rs.

 

Naše malo, Dimitriju može da promeni život!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    19. april 2016 | 15:15

    Dete zasluzuje sve! Alelujem da se gospodinVucic i nase starlete pozabave davanjem novca na prave svrhe.A ne na pravljenje mostova,sredjivanje koridora i pumpanje usana zadnjica i slicnog. Hvala

  • MD

    19. april 2016 | 15:57

    Ponekad mi je zao sto nisam puno bogatija. Dobri ljudi, pomozite ko moze, bar SMS porukom!

  • 19. april 2016 | 15:09

    Duša mala draga ♡♡♡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA