HRISTOS ČUVA GROBLJE MALIH ANĐELA: Ovde počivaju mališani koji nisu stigli u obećanu zemlju (FOTO) (VIDEO)

- Nije me briga koje su religije ovi ljudi. Hrišćani, muslimani ili budisti. Mi smo svi sačinjeni od mesa i kostiju. Kada naša tela utihnu, mi se svi vraćamo u zemlju - rekao je čuvar na ovom groblju Hristos Mavrahilis

  • 5

Groblje koje se nalazi na Lezbosu je izuzetno malo, ali ono što čini situaciju još dramatičnijom je 120 grobova koji su obeleženi samo komadima razbijenog mermera. Na ovom mestu počivaju ljudi koji su nastradali na kobnom putovanju pokušavajući da stignu do Evrope.

MUSLIMANSKA DEVOJČICA KLEČI PRED PAPOM: Zbog ovog snimka ceo svet drhti (VIDEO)

Hristos Mavrahilis (54) radi kao čuvar na ovom groblju već sedam godina, a pre toga je proveo ceo svoj život na moru.

- Nije me briga koje su religije ovi ljudi. Hrišćani, muslimani ili budisti. Mi smo svi sačinjeni od mesa i kostiju. Kada naša tela utihnu, mi se svi vraćamo u zemlju - rekao je.

Većina spomenika je označena natpisom "nepoznati", a ispod se nalazi samo datum smrti. Na nekima se nalazi šifra, poreklo ili mesto gde je leš pronađen kako bi to na bilo koji način pomoglo njihovim porodicama da ih pronađu.

Ovaj čuvar ima svoj način da zapamti gde se nalaze grobovi i kome pripadaju.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Jedan od grobova je i grobnica "malog anđela", kako ga naziva. Safi Sijap se utopio kada je ispao iz ruku njegovih roditelja sa čamca za spasavanje u podivljalo more.

Takođe, imena dveju sestara iz Iraka su ugravirana na jednostavnim mermernim pločama, a Hristos se seća kako su roditelji sahranili devojčice koje su imale 2 i 7 godina, a onda nastavili ka Evropi.

- Život mora da ide dalje - dodao je i istakao da na groblju ponestaje prostora i da je prinuđen da ekshumira i ponovo sahrani tela kako bi napravio mesta za nove leševe.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/ Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    21. april 2016 | 13:04

    Srce da pukne....stradanje dece koje god nacionalnosti je nesto najtuznije...oni su andjeli

  • zašto

    21. april 2016 | 14:14

    e sada jedno pitanje za sve vernike? zašto bog uzima život deci kada im je tek dao??? svaka religija onda pada u vodu...

  • Драгана

    21. april 2016 | 13:21

    :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA