MUSLIMANSKA DEVOJČICA KLEČI PRED PAPOM: Zbog ovog snimka ceo svet drhti (VIDEO)

Korisnici su nazvali čin devojčice iz Sirije ponižavajućim i kritikovali su lidere na Bliskom istoku jer su "napustili" izbeglice

  • 12

Video-snimak na kojem se vidi devojčica kako kleči ispred pape Franje u izbegličkom kampu na grčkom ostrvu Lezbos izazvao je bes među muslimanima i Arapima na društvenim mrežama.

FOTOGRAFIJA DANA: 12 MIGRANATA STIGLO U VATIKAN na poziv pape!

Korisnici su nazvali čin devojčice iz Sirije ponižavajućim i kritikovali su lidere na Bliskom istoku jer su "napustili" izbeglice.

Snimak je zabeležen u izbegličkom kampu Morija, na kojem oko 3.000 migranata suočeno sa deportacijom nakon sporazuma koje su potpisale EU i Turska. Dok je papa bio u poseti kampu, devojčica obučena u roze mu je prišla, kleknula i poljubila mu stopala. Poglavar Rimokatoličke crkve je uhvatio za ramena i podigao dok je ona i dalje plakala.

KAO U LOGORU: 4.000 izbeglica zatvoreno, ne puštaju ih da izlaze, žive u bednim i očajnim uslovima (FOTO)

Na društvenim mrežama je ovaj video postao veoma popularan, a napravljen je i haštag #SyrianGirlKneelingInFrontTheVaticanPope. Mnogi su komentarisali da su se, videvši ovaj simbolični čin, osetili poniženo i osramoćeno, pošto je devojčica iz muslimansko većinske zemlje, a kleči pred hrišćanskog lidera. Pojedini pišu i da potez sirijske devojčice pokazuje očaj izbeglica.

Mnogi krive arapske lidere i turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana za "poniženje", i da su napustili izbeglice nakon potpisivanje sporazuma o vraćanju izbeglica iz EU u Tursku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sami

    18. april 2016 | 15:09

    Dosta više patetike, samoreklame, i propagande vatikanskog klera.

  • Zoran Zoki

    18. april 2016 | 16:20

    A kad im je prao noge nisu se bunili !

  • Sekula

    18. april 2016 | 14:42

    Nema tu nista ponizavajuce. Pa Vatikan je i stvorio Islam, sa jasnim ciljem i idejom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA