"Rejv Iran" stiže na Beldocs, nakon ogromnog uspeha u Nijonu (FOTO) (VIDEO)

Tehno protiv surove današnjice

  • 1

TEHNO PROTIV SUROVE DANAŠNJICE Film "Rejv Iran" (Raving Iran) rediteljke Suzane Regine Mojres, rađen u švajcarskoj produkciji, doživeo je u sredu (20. aprila) senzaciju na filmskom festivalu Vision du Reel u Nijonu, gde je imao svetsku premijeru.

Fokusiran na teheransku andergraund tehno scenu, film na vrlo smišljen način govori o borbi umetnosti i umetnika da iznađu svoje pravo mesto u surovom svetu u kome živimo danas, opterećenog politikom, globalnim problemima, konstanim promenama granica.

Foto: Promo Foto: Promo

Iako vrlo uzbudljiv po sadržaju, film još nema distribuciju po bioskopima, već su njegova dalja prikazivanja usmerena isključivo na festivale, među kojima je i Beldocs (od 12. do 18. maja), gde će film „Rejv Iran“ biti prikazan u međunarodnom takmičarskom programu. Pre Beograda, film nemačke rediteljke biće prikazan samo još u Torontu i Minhenu, a tek nakon Beldocsa sledi mu prikazivanje na više od 40 filmskih festivala.

Tako će publika našeg najvećeg festivala dokumentarnog filma, biti u prilici među prvima u svetu da pogleda ovo hvaljeno ostvarenje. Dodatnu intrigu na Beldocsu predstavljaće i gostovanje Suzane Regine Mojres, koja će predstaviti svoje ostvarenje i govoriti o čitavom procesu izrade ovako produkciono komplikovanog a tematski veoma zanimljivog filma.

A šta je toliko intrigantno u “Rejv Iran”? Film prati dvojicu di-džejeva, Anuša i Araša, koji su u centru podzemne tehno scene Teherana. Već umorni od skrivanja od policije i od svoje stagnirajuće karijere, oni organizuju poslednju maničnu tehno-rejv žurku pod opasnim okolnostima u pustinji. Vrativši se u Teheran, okušavaju sreću prodajući svoj nezakonito snimljen muzički album bez dozvole.

Anuš biva uhapšen, i čini se da im nije preostalo nimalo nade, ali odjednom dobijaju telefonski poziv od najvećeg tehno festivala na svetu. Sleću u Švajcarsku i euforija koju su osećali na početku isparava, kada konačno shvate ozbiljnost situacije... 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA