PORODILJE U CRNOJ GORI SU GRAĐANKE DRUGOG REDA: Slika doručka iz jednog porodilišta to i dokazuje!

- Svi pamtimo dobro tragediju koja se dogodila u Bijelom Polju, kada je jedna beba dobila meningitis, a druga sepsu, nakon koje se ispostavilo da to nije izolovan slučaj već da se nešto slično dogodilo i 2009. godine u Beranskoj bolnici - rekla je Iva Pavlović

  • 11
Foto: Facebook Foto: Facebook

Porodilišta u Crnoj Gori u sličnoj su situaciji kao i u Srbiji. Porodilje dobijaju male obroke, koji su nedovoljni da žena zadovolji osnovnu potrebu koju ima, kao i potrebu deteta za hranom.

VELIKO ISTRAŽIVANJE O PORODILJAMA U SRBIJI: Vezu u porodilištu ima 40 odsto žena, više od polovine zadovoljno lekarom!

Međutim, žene nemaju izbora, te moraju da borave u ovim crnogorskim porodilištima, a stanje opisuju kao katastrofalno.

- Svi pamtimo dobro tragediju koja se dogodila u Bijelom Polju, kada je jedna beba dobila meningitis, a druga sepsu, nakon koje se ispostavilo da to nije izolovan slučaj već da se nešto slično dogodilo i 2009. godine u Beranskoj bolnici. Žalosno je što većina takvih slučajeva sa tragičnim epilogom nikada i ne dospe do sudnice. Obično se roditelji vrte u začaranom krugu administrativnih procedura, tako da je pravda za njihovu bol teško dostupna - rekla je Iva Pavlović, predstavnica Mreže žena.

Predstavnica Mreže žena smatra da više nisu dovoljne ostavke, već da je neophodno promeniti "sistem u kom se porodilje tretiraju kao građanke drugog reda".

- Nama su potrebna savremena, čista i pre svega humana porodilišta. U njima treba da slavimo život, a ne da strahujemo za život i zdravlje. Prema najnovijim izveštajima, režimski tajkuni Barović, Knežević i Brković samo za poreze duguju državi 15 miliona evra. Da li je to cifra za koju se može izgraditi, ili makar osavremeniti jedno porodilište u Crnoj Gori, u kojem će porodilje dobijati makar kvalitetnije obroke? - kazala je Pavlović.

Fotografija, za koju tvrde da je nastala u porodilištu u Crnoj Gori, proširila se društvenim mrežama...

(Telegraf.rs / Izvor: vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jevdokija

    26. april 2016 | 16:25

    Sramota i greota - dok politicari vise ne znaju sta ce sa novcem majke gladuju a samim tim i bebe jer ne dobijaju ni dovoljno ni kvalitetno majcino mleko. Pa u najgorim zatvorima zlocinci dobijaju bolju hranu i kolicinski 5 puta vise! POLITICARI CRNE GORE, SRAM VAS BILO!!!

  • predator 2

    26. april 2016 | 15:45

    Crna Gora je siromasna drzava samo sto nije propala .

  • Komsa

    26. april 2016 | 16:29

    Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA