UZBUNA NAD MAĐARSKOM: Lovci presreli britanski boing 777, putnici premrli od straha! (VIDEO)

Protokoli o vazdušnoj sigurnosti nalažu da piloti moraju da uspostave kontakt sa kontrolom na tlu kada prelaze iz vazdušnog prostora jedne države u drugi

  • 2

Dva mađarska lovca "gripen" presrela su "boing 777" kompanije "Britiš ervejz" na letu Dubai – London nakon što je avion privremeno izgubio kontakt s kontrolom leta. Iako je reč o gotovo rutinskom zadatku, putnici putničkog "boinga" nisu tako mislili.

POČEO RAT? Britanski ratni avioni presreli dva ruska bombardera! Okršaj je u toku!

- Pomislili smo da se spremaju da nas sruše - rekla je Sabrina Fejvaz, koja je putovala sa suprugom.

Njihov avion je nakratko izgubio vezu s lokalnom kontrolom leta pri ulasku u Mađarsku pa su poslata dva lovca da provere situaciju.

- Stvarno uživam da gledam kroz prozor kada letim”. Baš sam ponovo pogledala kroz prozor kada je moj muž rekao "vidi onaj avion". Teško je opisati taj osećaj. Odmah pomislite kako nešto nije u redu s avionom a da vi niste niti svesni. Usta su mi se osušila, bilo mi je istovremeno vruće i hladno. Bila sam sva u strahu - priča uplašena putnica.

Zastrašena putnica obratila se kabinskom osoblju, ali oni su joj rekli da "ne brine", jer se to događa ponekad, kada izgube kontakt.

Protokoli o vazdušnoj sigurnosti nalažu da piloti moraju da uspostave kontakt sa kontrolom na tlu kada prelaze iz vazdušnog prostora jedne države u drugi.

Kako britanski avion to nije uradio Mađari su podigli uzbunu te poslali par lovaca da identifikuju letelicu, posle čega je avion produžio redovnom trasom.

(Telegraf.rs/ Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jdm_ftw

    2. maj 2016 | 06:05

    Normalno, da je bio 11. Septembar ne bi bilo ni traga od lovaca jer znamo od 2001 da lovci tog dana ne presreću putničke avione. \s

  • Kula

    2. maj 2016 | 01:10

    Pa da sta ocekivati od glupig i strasljivih engleza il amera...??? Oni se odma us..u od straha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA