DRASTIČNO SKOČILE KAZNE ZA TELEFONIRANJE TOKOM VOŽNJE: Nema više izvlačenja!

Korišćenje mobilnih telefona biće kažnjivo ne samo u slučaju telefoniranja i kucanja, odnosno čitanja poruka, već i bilo kog odvlačenja pažnje vozača zbog mobilnog telefona

  • 14

Za razliku od dosadašnjih 5.000 dinara, koliko je nesavesne vozače koštalo telefoniranje u toku vožnje, ovaj prekršaj uskoro će biti sankcionisan novčanom kaznom od 10.000 dinara.

Telefoniranje u vožnji gore od droge i alkohola! (FOTO)

Ovu novinu predviđa predlog dopune Zakona o bezbednosti u saobraćaju, koji bi trebalo da bude usvojen u Skupštini Srbije posle izbora i formiranja nove vlade.

Razlog za ove izmene je to što je utvrđeno da je jedan od dva najčešća uzroka saobraćajnih nesreća sa teškim posledicama upravo korišćenje mobilnih telefona, koje stoji "rame uz rame" sa nevezivanjem pojasa.

Korišćenje mobilnih telefona biće kažnjivo ne samo u slučaju telefoniranja i kucanja, odnosno čitanja poruka, već i bilo kog odvlačenja pažnje vozača zbog mobilnog telefona.

U prevodu, to znači da je dozvoljena jedino upotreba hendsfri uređaja.

Takođe, i nakon stupanja novog zakona na snagu, oni koji budu plaćali kaznu u roku od 8 dana, moći će da uplate upola nižu kaznu, tj. onu koja se sada određuje za ovaj prekršaj - 5.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    4. maj 2016 | 18:52

    Isto tako i radio u kolima odvlaci paznju, cigareta, suvozac pogotovo ako je supruga pored, ali meni najvise odvlace paznju neplaceni racuni, dali cu dobiti platu za ovaj mesec na vreme i kako da platim kamatu za kredit ako kasni plata.

  • xxx

    4. maj 2016 | 14:16

    Tako je!!! I sve kazne treba poostriti,samo po dzepu ,pa da vidite kako ce se broj saobr nesreca drasticno smanjiti!

  • Dejan Bombarder

    4. maj 2016 | 20:13

    A vozaci GSB a mogu da telefoniraju dok voze,koliko njih to radi mislim da im je to obaveza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA