SKANDAL: Dekan fakulteta jedan od optuženih u aferi "Indeks"!

Predrag Stojanović, jedan od 87 optuženih za primanje mita, ponovo je izabran za dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu

  • 1

Predrag Stojanović, dosadašnji dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu i jedan od optuženih u aferi "Indeks", ponovo je izabran na tu funkciju. Optuženi u ovoj aferi terete se da su primali mito da bi studentima omogućili polaganje ispita.

Savet Pravnog fakulteta u Kragujevcu izabrao je za dekana te visokoškolske ustanove dosadašnjeg dekana i redovnog profesora Predraga Stojanovića. On je jedan od 87 optuženih u aferi "Indeks", koja je otkrivena pre pet godina i još je bez sudskog epiloga.

Savet fakulteta je Stojanovića izabrao na jučerašnjoj sednici i reč je o redovnom izboru, a on je za dekana prvi put izabran 2009.

Optuženima u aferi "Indeks" sudi se na Višem sudu u Smederevu od 2009. godine, a optužnica protiv 87 osoba, među kojima su i studenti i posrednici izvan nastavnog osoblja, podignuta je za 122 krivična dela.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    20. maj 2012 | 08:48

    kako da ga eleminisu kad su kod njega zavrsili Homen,Obradovic i masa njih,nemam tu spisak kod sebe,pod sumnjivim okolnostima i svi su gotovo pripadnoci DS-e.Zato se krivicni postupak i ne moze da zavrsi i traje pet godina.Najbrze su mnogi zavrsavalo kad je cela ekipa,zajedno sa pomocnikom ministra,zena je u pitanju,bili u pritvoru u CZ-u.Tu se pravili pravi poslovi.I ovi iz DS-a pitaju Nikolica za diplomu,a olos do olosa,lopov do lopova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA