≫ 

TASTERI ZA PANIKU U DOMOVIMA ZDRAVLJA: Lekarska komora apeluje da se smanji broj napada na zdravstvene radnike

Danas se obeležava dan Lekarske komore Srbije, a lekari upozoravaju da je samo pet miliona stanovnika osigurano

  • 19

Direktorka Lekarske komore Srbije Vesna Jovanović kazala je danas da su u pojedinim zdravstvenim ustanovama uvedeni "panik tasteri", ili detektori za metal, kako bi se povećala bezbednost i smanjili napadi na zdravstvene radnike.

NEĆE IMATI KO DA NAS LEČI? Lekari masovno odlaze iz Srbije!

Ona je dodala da se kroz izmene zakona nastoji da se poveća bezbednost zaposlenih.

Primećeno je, kako kaže, da mentalno obolele osobe dolaze često u sukob sa lekarima i dodala da se i na tom polju kroz zakone mora nešto promeniti.

- Kroz zakon se mora promeniti da psihijatrijski pacijenti ne dolaze u dom zdravlja po recept, već da dobiju terapiju od svog psihijatra. Radi se na više novoa, da bi zdravstveni radnici dobili veću bezbednost kroz zakone - rekla je Jovanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

PAZITE ŠTA RADITE U DOMU ZDRAVLJA: Inače možete da završite na ovom spisku!

Ona je dodala da jedan deo sukoba potiče od toga što se kroz medije dosta javno govorilo da lekari nisu dobri, da su korumpirani, a da drugi deo sukoba leži u tome da pacijenti smatraju da imaju veća prava, a da im lekari uskraćuju ta prava.

Danas se obeležava dan Lekarske komore Srbije, a lekari još upozoravaju da je samo pet miliona stanovnika osigurano, a da su godišnja izdvajanja po osiguraniku oko 230 evra, kao i da država mora da razmisli da izdvajanja prema zdravstvenom fondu budu veća.

(Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Divnic zlatan

    18. maj 2016 | 10:27

    Neznam sta da kazem a da neuvredim nekoga u poslednja tri meseca imao sam dva problema sa tim doktorima doveo sa majku kon je pala na ekser i probila koleno nisu hteli da je prime jer nisu nadlezni za moje selo vec moram u drugo da ide gde im je ta zakletva da pomognu bolesnom i nastradalom a tek kad dobiju zastitu drzave onda smo najebali neka malo snime kako pojedinci raxe i kako se ponasaju prema pacijentima

  • Pravda

    18. maj 2016 | 10:18

    Čuj, apeluju da se smanji broj napada!!!!?

  • Olja

    18. maj 2016 | 15:23

    Imam pitanje za Veru Jovanović direktorku lekarske komore. Zašto se ne borite da zastitite pacijente od nadobudnih, nestrucnih, nesavesnih lekara.MOJA majka je umrla zbog namerne greške lekarke. Ta doktorka i dalje radi a zdravstveni inspektor(dacu Vam ime i lekarke i inspektora) kaze " moj zadatak nije da utvrdjujem da li je Vaša majka pravilno lecena ili ne, MOJ ZADATAK JE DA ŠTITIM STRUKU, i meni je ta doktorka simpaticna onako sitna." pitam Vas da li vi osobi koja ima hipovolemijski šok, jer ta ista doktorka nije htela da majci da infuziju, i koja je alergicna na lekove , (dacu Vam spisak antibiotika kojim su joj izazvali,alergiju) guši se, ima ubrzan rad srca, plikove po licu i telu dajete "LONGACEF" u infuziji kod kuće ne želeci da ostane za vreme trajanja, da li vi opravdavate kad vidite da vam pacijent " usled Anafilaktickog šoka" umire zbog greške te iste lekarke koja beži ne želeci da pomogne pacijentu. NI JEDAN napad na lekare nije slucajan. I zato bi vi trebalo da povedete racuma koga zapošljavate i njegovo znanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA