• 4

NOŽ, PIŠTOLJ, SEKIRA: Ovo su najgori SUKOBI OKO MEĐA u Srbiji!

Neki od tih sporova oko međe vode se i po tri decenije, a suprotstavljene strane van suda se sukobljavaju vilama, noževima, kočevima sa njiva, pištoljima, a bilo je i slučajeva da zbog međe čovek pokuša da zapali komšiju u krevetu

  • 4

Svake godine u Srbiji nekoliko ljudi strada zbog spora oko međe, a u nekim gradovima trećina sudskih sporova tiče se međa između dvorišta i njiva. Neki od tih sporova vode se i po tri decenije, a supotstavljene strane van suda se sukobljavaju vilama, noževima, kočevima sa njiva, pištoljima, a bilo je i slučajeva da zbog međe čovek pokuša da zapali komšiju u krevetu. Udara brat na brata, stric na sinovca, komšija na komšiju.
PORODIČNA TRAGEDIJA BIVŠEG MINISTRA: Ujak Olivera Dulića ubijen zbog međe!

Ubistvo Ljubomira Sladojevića Bate (69) iz Sopota, koji je stradao 18. maja zbog međe, pred geometrom i familijom, samo je jedan od ovakvih slučajeva.
U maju 2015. godine u komšinicu Z. N. (49) iz Martinaca kod Sremske Mitrovice pucao je komšija Ž.B. (80).
Pucnjava se desila u ulici u kojoj su živeli. Odmah po hapšenju, Ž.B. je priznao da je hteo da ubije Z.N. zbog međe.
Međa, medja gde je sekirom ubio komsinicu01

Foto: Telegraf


U novembru prošle godine H.S. (66) iz sela Čukote kod Tutina pozvao je rođenog brata F.S. (63) da se pomire u sporu oko voćnjaka u blizini porodične kuće, a onda ga posle svađe ubio iz pištolja u tom voćnjaku. Istog meseca D. T. (72) iz sela Gornji Bujkovac kod Vranja iz čista mira usmrtio je staricu Đ. C. (85) i njenu ćerku M. J. (54). Ubica je u majku i ćerku ispalio 10 patrona iz lovačke puške, a jedanaestim sebi presudio. Rođaci su svedočili da je svađa koja je prethodila ubistvu počela zbog mušmule na međi?!
Međa, medja01

Foto: Telegraf


O.B. iz okoline Negotina zbog međe je pokušao oktobra 2012. godine da zapali komšiju! On se ušunjao u kuću svog suseda tri sata iza ponoći. Zaglavio je vrata spavaće sobe, u kojoj su komšije spavale, polomio je staklo na vratima i polio ih benzinom. Zapaljeni D. Đ. (36) se probudio i pokušao da istrči iz sobe. Kako nije mogao da otvori vrata, iskočio je kroz prozor i u dvorištu se sukobio sa napadačem. D. Đ. je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena po rukama, grudima i stomaku. Sukob između komšija izbio je zbog međe, rečeno je medijima tada u policiji.
Aprila iste te 2012. starac B.T. je u svojoj 70. godini ubio komšiju M. J. policijskog inspektora, koji je tada imao 31 godinu, pucavši mu u glavu na kućnom pragu. Spor između komšija odvijao se zbog međe, ali i kanalizacije.
Međa, sikirica

Foto: Telegraf


UPUCAO JE U STOMAK ZBOG NJIVE: Muškarac (80) pokušao da ubije komšinicu (49) kod Sremske Mitrovice!
Šumadinac M.M. je 2009. godine u svojoj 55. godini sekirom ubio komšinicu V.M. (71) zbog međe između kuća, udarcima sekirom po glavi. Porodice su se više od dve decenije svađale oko međe. M.M. je četiri godine pre ubistva istu ženu, zbog iste međe, udario budakom i polomio joj ključnu kost.
Međa, medja02

Foto: Telegraf


Psihijatri kažu da se ovakva ubistva najčešće dogode u slučajevima kada na rasuđivanje utiče alkohol, kada je napadač psihički oboleo ili je reč u ubistvima na mah, u besu.
Čak trećina sporova pred čačanskim sudom vodi se zbog neutvrđenih međa i ometanja poseda, preneli su mediji lane.
Međa, medja03

Foto: Telegraf


Sud je jedino pravo mesto za rešavanje ovakvih problema, ali spor zbog međe koji je kragujevčanin M.P. poveo protiv komšija trajao je više od dve decenije! Tokom procesa zbog pedlja zemlje umrlo je sedmoro učesnika spora, u koji su zbog toga uključivani i njihovi naslednici. Sudski maraton počeo je kada je M.P. pazario plac.
- Oduzeto mi je parče placa, navodno zbog toga što je pod sporom. Kako je ta zemlja prevedena na mog komšiju i kako je on na tom delu počeo bespravno da gradi objekat? Tužio sam i čoveka od kog sam kupio plac i sve ostale koji su se o mene ogrešili - rekao je M.P. 2012. godine, na 21. godišnjicu suđenja.
Spor je trajao toliko i zbog toga što je M.P. podneo tužbu protiv devet osoba, od kojih je sedmoro preminulo tokom postupka, a dvoje se odselilo u inostranstvo.
Međa, sporovi od par decenija

Foto: Telegraf


P.P. iz Majura kod Šapca 2005. godine postao je rekorder po dužini spora koji je zbog međe započeo još 1976. godine. Zbog sporne međe imao je 2.000 ročišta. Sve je počelo kada je parcelu, koju je kupio još 1964. godine u Majuru, geometar izmerio na njegovu štetu. Tada je P.P. ispričao za medije da ga je komšija sa druge strane međe fizički napao, pa nasrnuo na njega nožem, te se on branio vilama, pa ga komšijin otac napao kocem iz bašte. Podaci su još te 2005. godine govorili da je za troškove suđenja P.P. mogao da kupi 12 hektara plodne zemlje u Mačvi.
(M. Raca)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    Izmeniti pravosudje korumpirane sudije da rade kako treba.

  • Vladan

    Sve u svemu sudije su krive jer postupci traju po nekoliko decenija sudovi prvo cekaju da neko nastrada pa onda da nesto preduzmu tipicna srpska posla, samo dokle ovako ? Mislite u EU postoji nesto slicno? E ne postoji bre.

  • ATIMUS

    Srbija ima katastrofalno sudstvo.....tamo gde je oboren pravni poredak rade pistolji,nozevi,sekire,pesnice, mrznja...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima