≫ 

Izabrane su najbizarnije kuće na svetu, a među njima i jedna iz SRBIJE! (FOTO)

Ovu kućicu je napravio Milija Mandić Gljiva koji ju je šest puta obnavljao jer ju je reka rušila

  • 1

Na listi najbizarnijih kuća britanskog sajta "Dejli mejl" našla se i jedna srpska na reci Drini. Urednike britanskog tabloida je impresionirala ribarska kućica u Bajnoj bašti koja balansira na kamenu usred reke.

Tokom 45 godina njenog postojanja, ova mala kućica je preživela sve pokušaje prirode da je obori. Uprkos tome što balansira na kamenu u sred reke, ova kuća je preživela poplave i jake vetrove koji je redovno zadese. Nalazi se blizu grada Bajna Bašta i postala je prava atrakcija za sve turiste - piše na ovom sajtu.

NA DRINI BRVNARA: Nacionalna geografija dovela Kineze u Bajinu Baštu

Ideja za njenu izgradnju potekla je 1968. godine kada je grupa mladih plivača koji su dolazili na reku, želela mesto za odmor.

Najpre su za odmor koristili stenu, ali kako je vreme odmicalo, želeli su udobnije mesto za odmor, pa su donosili daske da bi ležali na njima. Pošto im je smetalo Sunce, odlučili su da naprave kućicu sa jednom sobom - stoji još na najpoznatijem sajtu na svetu.

Sama gradnja nije baš tekla glatko s obzirom na izolovanost lokacije, pa su opremu prevozili čamcima, dok su veće daske jednostavno puštali nizvodno, te ih hvatali kada bi došle do kućice.

Ostrvsku kućicu na reci Drini, kako je zovu na sajtu Reka Drina, zapravo je napravio Milija Mandić Gljiva, koji ju je šest puta obnavljao nakon što ju je reka rušila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    23. maj 2016 | 07:18

    Neka dodju u beograd ....pa izbeglice sa svoim primitivizmom i jakim etnickim vezama po opstinama i ... stvarno su neiscrpni sa svoim bizarnim komunalni primitivizmom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA