Vođa protestanata u Nemačkoj traži da se islam uvede u škole

U Nemačkoj inače živi oko četiri miliona muslimana, odnosno pet procenata ukupnog stanovništva, i o islamu se kao religiji, uči u sedam od 16 nemačkih saveznih pokrajina

  • 7

Vođa protestantske crkve u Nemačkoj predlaže da se islam uvede kao nastavni predmet u državne škole kako mladi muslimani ne bi podlegli izazovima fundamentalista.

OVAJ SNIMAK JE VIDELO 5,5 MILIONA LJUDI ZA 2 DANA: Gledaju se deca i odrasli 4 minuta, a onda... (FOTO) (VIDEO)

Biskup Hajnrih Bedford-Štrom smatra da tolerancija i verska sloboda treba da se odnose na sve vere i da budu u skladu sa nemačkim ustavom, a učenjem o islamu, učenici Muhamedove vere stekli bi kritički pristup prema sopstvenoj religiji.

Bedford-Štorm kaže da bi te kurseve trebalo da organizuju islamske zajednice u Nemačkoj, ali njihovi međusobni sukobi i neslaganja otežavaju organizaciju verska nastava, prenosi Rojters.

U Nemačkoj inače živi oko četiri miliona muslimana, odnosno pet procenata ukupnog stanovništva, i o islamu se kao religiji, uči u sedam od 16 nemačkih saveznih pokrajina.

Usled terorističkih napada po Evropi i velikog upliva migranata iz Sirije i sa Istoka, odnos Nemaca prema muslimanima postao je prilično netolerantan - skoro dve trećine stanovništva smatra da islamu nema mesta u Nemačkoj, što podupire antiizbeglička stranka Alternativa za Nemačku (AfD).

S druge strane, prema podacima nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, od 2012. godine stotine Nemača napustilo je zemlju i priključilo se Islamskoj državi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    30. maj 2016 | 16:13

    Budale

  • predator stoji na grani i posmatra

    30. maj 2016 | 16:46

    Koi retardi .

  • Помаже Бог СРБИНЕ

    30. maj 2016 | 16:18

    Чудно ... Како може да се "тражи" нешто што већ тамо постоји ?!? Демагогија код нато-нациста је СТАЛАН процес који се НЕ МЕЊА ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA