≫ 

TINEJDŽERKA PRONAŠLA KOVERTU SA 800 EVRA I VRATILA VLASNIKU: On je častio sa 200 dinara!

- Čim je ugledala i videla da na njoj piše ime, vratila se na recepciju i u hotelu su pronašli vlasnika. U koverti je bilo 800 evra, tri novčanice u apoenima od 500, 200 i 100 evra - priča otac devojčice, koja je pronašla kovertu sa novcem

  • 43

Subotičanka, učenica trećeg razreda Srednje ekonomske škole "Bosa Milićević" pronašla je kovertu sa 800 evra i vratila je vlasniku, čije ime je pisalo na poleđini. Uz samo jednu reč "Hvala", vlasnik koverte je pošteni potez tinejdžerke nagradio sa 200 dinara.

Otvorena automobilska trka "Nagrada Beograda" na Ušću! (FOTO)

Po rečima oca devojke, koverta je pronađena na rampi hotela "Patria", gde učenica obavlja obaveznu školsku praksu.

POLICIJA HAPSILA POLICAJCE! Petorica osumnjičeni za mito, a trojica za zloupotrebu službenog položaja

- Čim je ugledala i videla da na njoj piše ime, vratila se na recepciju i u hotelu su pronašli vlasnika. U koverti je bilo 800 evra, tri novčanice u apoenima od 500, 200 i 100 evra - priča otac za sajt Subotica.com.

Foto: Freeimages/lusi Foto: Freeimages/lusi

Vlasnik je uzeo kovertu i počeo da broji novac, rekao hvala i okrenuo se. Posle intervencije radnika hotela sišao je do recepcije i dete počastio sa 200 dinara.

Otac, ponosan na postupak svoje ćerke, dodaje da nije reč o svoti nagrade, nego o potezu koji je na neki način ponizio dete.

- Da se razumemo, nije bitan iznos kojim je počastio, nego sam njegov gest - naglašava otac. - Svi u okolini su joj rekli svaka čast, ali ne mogu da se načude kako neko može tako da odreaguje.

Lepo vaspitana i poštena devojka bi sigurno i drugi put tako postupila. Njen potez ohrabrujući je za celo društvo, jer pokazuje da u njemu stasavaju dobra, vredna i časna deca. Sa druge strane, potez vlasnika koverte pokazuje kako odrasli jednim potezom mogu da im saseku krila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. jun 2016 | 11:57

    Zato mnogi(ne svi,da budemo jasni)koji su imucni,su veoma velike cicije.Pa majku mu,gde je ono:"Nagraditi pronalazaca sa minimum 10%od maksimalne sume koja je vracena"..Da je ova divna devojcica nasla novac od nekog siromasnog coveka(a napr.,ima velik novac jer je upravo prodao nesto),taj bi joj dao 100 eura,da bi joj se zahvalio..Inace,svaka cast za devojcicu..

  • Djosa

    8. jun 2016 | 11:58

    200 dinara ? Treba da mu je stid , daje dao 2000 pa ajde.

  • Putin rs

    8. jun 2016 | 23:10

    Dace bog da ih opet izgubis cicijo jedna. Bolje da joj nisi dao nista nego da je ponizis tako. Postenom nalazacu ide 10% od ukupne sume. Mogao si barem da joj da 20 evra. Tebi mala svaka cast. Bog ce te nagraditi za dobro delo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA