KAKAV OBRT: Italijanima izručen pogrešan čovek umesto mafijaša koji je krijumčario migrante (FOTO)

Portparol britanske Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala (NCA), koja je učestvovala u operaciji, rekao je da su u toku obaveštajne konsultacije sa partnerima

  • 0

Prijatelji čoveka koji je ove nedelje izručen Italiji iz Sudana pod optužbom da se bavio krijumčarenjem migranata kažu da je policija dobila pogrešnog čoveka.

KRIJUMČARI NA BALKANU TRLJAJU RUKE: Evo koliko novca uzimaju po jednom migrantu!

Prijatelji osobe koja je izručena rekli su BBC-ju da se dogodila zamena identiteta i da je ovaj čovek nevin. Oni tvrde da je u Rim prebačen Mered Tesfamarijam, a ne Mered Medhaine.

Tužilaštvo veruje da je Mered Medhaine, poznat kao General, mozak operacije krijumčarenja migrantima iz Afrike u Evropu. Ovaj Eritrejac uhapšen je u Sudanu u maju, a u Rim je prebačen u utorak, 7. juna.

Portparol britanske Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala (NCA), koja je učestvovala u operaciji, rekao je da su u toku obaveštajne konsultacije sa partnerima.

- Ovo je kompleksna operacija u kojoj učestvuje više partnera i prerano je da se spekuliše o ovim navodima - rekao je portparol.

Zvaničnik italijanske policije izjavio je da mu nije poznato da se vodi istraga o identitetu osumnjičenog krijumčara. Italijanska policija i dalje veruje da ima pravu osobu. NCA je saopštila da je pratila osumnjičenog do adrese u Kartumu, gde je uhapšen. Italijanska policija juče je objavila slike njegovog dolaska u Rim.

BBC je razgovarao sa čovekom koji živi u Etiopiji, koji kaže da je odrastao u Eritreji sa osobom sa fotografija i da taj čovjek nije kriminalac. Druga osoba iz Eritreje rekla je da je nedavno živela u Sudanu na adresi sa čovekom koji je uhapšen i da je reč o migrantu koji je došao u Kartum.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA