≫ 

HRVATSKI MEDIJI SPEKULIŠU: HDZ "žrtvuje" proustaškog ministra zbog podrške Srba?

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac okarakterisao je kao medijski spin priču da je HDZ spreman da zbog Srba žrtvuje hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića

  • 3

HDZ je spreman da žrtvuje ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zarad nove većine u Saboru, ako to budu tražili zastupnici nacionalnih manjina, piše zagrebački "Jutarnji list" pozivajući se na izvore u vrhu vladajuće hrvatske stranke.

HRVATSKI MINISTAR KULTURE: Ne žalim za ustaškim režimom NDH!

List navodi da je jasno da manjinski zastupnici, posebno članovi SDSS-a i poslanik italijanske nacionalne manjine Furio Radin s kojima je Hasanbegović ratovao, uslovljavaju eventualnu saradnju sa mogućom novom Vladom odlaskom aktuelnog ministra kulture iz Banskih dvora.

Kako je tom dnevniku potvrdilo nekoliko članova predsedništva HDZ-a, ministar Hasanbegović je juče popodne pozvan u sedište stranke na zahtev predsednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

BURNA PREVIRANJA U HRVATSKOJ: Jedan od osnivača HDZ-a napustio stranku!

Foto: Tanjug/FAH Foto: Tanjug/FAH

Mnogi su očekivali da će Karamarko već tada saopštiti odluku o mogućem opozivu. Karamarko je navodno Hasanbegoviću rekao da se njegova smena zasad nije spominjala i da će on kao šef stranke pristati na sve, ali ne i na njegovu smenu. Ipak, budući da HDZ-u treba svaki potpis u Saboru za izglasavanje nove Vlade bez Mosta, lako je moguće da ime ministra kulture dođe na listu za odstrel - piše "Jutarnji list".

Dnevnik dodaje da su "u HDZ-u svesni da će tim potezom razbesniti sve one izaslanike koji su glasali za Hasanbegovića na nedavnom saboru stranke, pa stoga razmišljaju o tome da Hasanbegoviću ponude mesto potpredsednika Sabora".

PREVIRANJA U HRVATSKOJ: Ili rekonstrukcija vlade ili izbori na jesen!

Na stranu Hasanbegovića u petak su stali u stranci HSP AS, a HDZ-u blizak urednik i voditelj Velimir Bujanec poručio je da će HDZ "imati pakao zamene li Hasanbegovića (Miloradom) Pupovcem", kao i da će se osim pravaša pobuniti barem deset zastupnika HDZ-a i svi veterani.

Foto: Wikipedia / Kepkke Foto: Wikipedia / Kepkke

Sa druge strane, poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac okarakterisao je kao medijski spin priču da je HDZ spreman da zbog Srba žrtvuje hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

SUSRET VUČIĆA I PUPOVCA: Neophodan dijalog Beograda i Zagreba

Pupovac je u izjavi Tanjugu, povodom saznanja koja je objavio zagrebački "Jutarnji list", rekao da je "u Hvatskoj mnogo spinova u vezi sa razrešenjem krize".

- Biće ih i dalje sve do momenta dok se ne bude videlo koji je stvarni ishod moguć - naveo je Pupovac, koji nije želeo da otkriva da li ga je HDZ kontaktirao u vezi sa formiranjem nove vladajuće većine u Saboru, u jeku krize vlasti u Zagrebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дадо РС Данило

    12. jun 2016 | 15:40

    Која би то шамарчина била усташама,зато ајмо за Пуповца подршка. ;-)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA