ALARMANTNO UPOZORENJE: Džihadisti stižu u Evropu i napadaju ove zemlje!

Grupa džihadista je "napustila Siriju pre oko nedelju i po, kako bi preko Turske i Grčke brodom stigla do Evrope bez pasoša"

  • 19

Belgijska policija je dobila upozorenje od vladine Antiterorističke obaveštajne agencije da grupa boraca Islamske države planira napade u Belgiji i Francuskoj i da su oni nedavno iz Sirije otputovali za Evropu, otkrio je danas bezbednosni izvor.

STRAVIČNI PODACI: Sve više dece iz Bosne se bori za Islamsku državu

Belgijski centar za vanredne situacije, koji je odgovoran za koordinaciju bezbednosnih mera, saopštio je da je upozorenje poslato svim policijskim snagama širom Belgije, ali da se zasad ne planira povećanje stepena bezbednosti u zemlji na maksimum, što bi ukazivalo na neposrednu opasnost od napada, preneo je Rojters.

Belgijski list DH je, citirajući navode iz upozorenja, objavio da je grupa džihadista "napustila Siriju pre oko nedelju i po, kako bi preko Turske i Grčke brodom stigla do Evrope bez pasoša", pri čemu se ne navodi tačan datum kad su oni krenuli put Evrope.

Taj list je takođe naveo da su među potencijalnim metama tih terorista u Belgiji jedan trgovački centar u Briselu, restorani američkog lanca brze hrane i policija.

Portparol Centra za vanredne situacije Benoa Ramaker je izjavio da su "te vrste potencijalnih meta napada ionako pod zaštitom" i da "sve ostaje isto kad je reč o bezbednosti".

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    15. jun 2016 | 17:02

    Ponekad se zamislim da li bi muva mogla proci da smo sve ex yu zemlje ostali ona vojna sila zvana socialsticka federativna republika jugoslavija. ?? Ne verujem da bi im palo napamet doci do granice a ne prolaziti na hiljade kao kroz zeleznicki wc. Kakvo sr... i otpad ostade od svih 6 bifsih republika. Jad beda i zapadno robovlasnistvo

  • max

    15. jun 2016 | 14:58

    DA LI SU EVROPLJANI UPOZORAVALI IRACANE, DA IM DOLAZE americki Teroristi, da im razore Zemlju nuklearnim Bombama? Ne!!! A sada se Evropljani upozoravaju da im dolaze Djihadisti, americka Organizacija, koju financira Terorist Barak Obama! Ko seje Oluju, zanje Tornado!!!

  • Muhamed - Zenica

    15. jun 2016 | 17:55

    Ne kontam.... imaju informaciju kada su napustili Siriju, preko koje rute su stigli u Evropu i, pazite, znaju cak i detalje njihovog plana gdje, kako i sta planiraju, a objavljuju to tek sada nakon desetak dana ? Garant im je Erdogan tek sada dojavio koliko je njih propustio preko svoje drzave u Grcku da bi odvratio svima paznju od svog privatnog biznisa sa Isisovcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA