≫ 

OVO SU REŠENJA TESTA IZ SRPSKOG JEZIKA NA MALOJ MATURI: Budući srednjoškolci mogu da provere kako su prošli!

Za gotovo 70.000 malih maturanata ima 7.000 više mesta u srednjim školama, a od uspeha zavisi da li će upisati željenu školu

  • 10

Budući srednjoškolci danas su završili jedan od ukupno tri testa, a rezultati krajnjeg ispita iz srpskog jezika mali maturanti mogu da pronađu ovde.

DA LI STE VI PAMETNIJI OD ĐAKA OSMAKA? Male maturante namučilo ovo PITANJE O SVETOM SAVI!

Za gotovo 70.000 svršenih osnovaca ima 7.000 više mesta u srednjim školama, a od uspeha zavisi da li će upisati željenu školu.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna, a konačni 24. juna. Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna.

ČUDO NEVIĐENO: Mali maturanti polagali maturu - U MRAKU!

Raspored po školama obaviće se 4. jula, dok je 5. i 6. jul rezervisan za upis učenika u srednju školu- prvi upisni krug.

Foto: svetisava.edu.rs Foto: svetisava.edu.rs

Za drugi upisni krug 5. jula predaje se lista želja sa odabranim školama, dok 8. jula izlazi raspored učenika po školama i za taj dan predviđen je i upis učenika u srednju školu.

MALI MATURANTI: Lak test iz srpskog jezika, sutra - matematika!

Foto: svetisava.edu.rs Foto: svetisava.edu.rs

Redosled kandidata biće utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena.

Novina ove godine je i to što učenici koji upisuju četvorogodišnju školu moraju da imaju minimum 50 bodova sa testa i tokom školovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Onaj ko je sastavljao test veze sa životom nema

    15. jun 2016 | 14:06

    18 prelakih pitanja koja može da uradi prosečna trojka, i 2 pitanja koja nikakve veze nemaju sa osnovnom školom. Tumačenje teksta, koje toliko dvosmisleno. Najviše od ovoga profitiraju oni koji ništa nisu radili. Uvek je tako u Srbiji....

  • Luna

    15. jun 2016 | 16:41

    Zasto je za test iz Srpskog jezika potrebno znati datume izdavanja knjiga. Kakve to veze ima sa lepotom govora?

  • Imenjak

    15. jun 2016 | 14:45

    Koga jos to interesuje ima 10000 slobodnih mesta nema djaka kome da uce da rade za 20000 imaju puno od skole imaju vise zvezde granda koji uvate mikrofon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA