• 0

NEZAVISNI REVIZOR BEZ PRIMEDBI: Poslovanje ELEKTROMREŽA SRBIJE po svim propisima i standardima!

- Po našem mišljenju, računovodstvene informacije prikazane u Godišnjem izveštaju o poslovanju su, po svim materijalno značajnim pitanjima, usklađene sa finansijskim izveštajima Društva - stoji u izveštaju

  • 0

Nezavisna revizorska kuća KPMG izvršila je reviziju finansijskih izveštaja Javnog preduzeća Elektromreža Srbije za 2015. godinu i u svom izveštaju dala mišljenje bez ikakvih primedbi, što je izuzetno redak slučaj i prvi put se dogodilo u istoriji JP EMS.

- Po našem mišljenju, računovodstvene informacije prikazane u Godišnjem izveštaju o poslovanju su, po svim materijalno značajnim pitanjima, usklađene sa finansijskim izveštajima Društva - stoji u izveštaju.

NIKOLA PETROVIĆ TVRDI - NISAM ČOVEK IZ SENKE: Ne volim politiku, niti se bavim politikom!

Ovaj uspeh rezultat je potpune i dosledne primene međunarodnih računovodstvenih standarda i međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja. Pozitivan izveštaj nezavisnog revizora za 2015. godinu je posebno značajan, jer je JP EMS u sklopu realizacije projekta "Procena imovine i kapitala, izrada ekonomsko finansijske dokumentacije i izrada predloga mera svojinske i poslovne reorganizacije u akcionarsko društvo", izvršilo procenu vrednosti nematerijalne imovine, nekretnina, postrojenja i opreme.

VELIKI KORAK NAPRED ZA SRPSKU PRIVREDU: "Elektromreža Srbije" kupila deo "Elektroprenosa Crne Gore"!

JP Elektromreža Srbije je obveznik revizije od osnivanja 2005. godine. Reviziju finansijskih izveštaja vršile su najeminentnije revizorske kuće u Srbiji i svetu. Izveštaji revizora predstavljaju analizu poslovanja preduzeća u kojima revizor iskazuje mišljenje o istinitosti i tačnosti finansijskog izveštaja. Ovo je prvi put u jedanest godina da nezavisni revizor nije ukazao na bilo kakve neusklađenosti sa Zakonom o računovodstvu, međunarodnim računovodstvenim standardima i međunarodnim standardima finansijkog izveštavanja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima