≫ 

Srpska pravoslavna crkva stigla na VELIKI PRAVOSLAVNI SABOR na Kritu! (FOTO) (VIDEO)

Istovremeno sa delegacijom Srpske crkve, na Krit su stigle i zvanične delegacije Jerusalimske, Grčke i Albanske pravoslavne crkve

  • 5

Predvođena njegovom svetošću patrijarhom srpskim g. Irinejem, delegacija Srpske pravoslavne crkve stigla je danas, 16. juna 2016. godine, na Krit, gde će se narednih dana održati zasedanje svetog i velikog Sabora. U pratnji njegove svetosti doputovali su visokopreosvećena i preosvećena gospoda arhijereji: Arhiepiskop ohridski Jovan, Mitropolit zagrebačko-ljubljanski dr Porfirije, Episkop bački dr Irinej, Episkop braničevski dr Ignatije, Episkop budimski Lukijan i Episkop jegarski Jeronim.

SINOD RUSKE CRKVE PODRŽAO PREDLOG SPC: Odložen Veliki pravoslavni sabor na Kritu!

Zajedno sa predstojateljom Srpske Pravoslavne Crkve na aerodrom u Hanja su stigli arhijereji, profesori i studenti koji će na sednicima sabora učestvovati kao deo zvanične delegacije Srpske Crkve.

Foto: spc.rs Foto: spc.rs

TRADICIJA STARA 613 GODINA: Patrijarh na čelu spasovdanske litije u Beogradu

Istovremeno sa delegacijom Srpske crkve, na Krit su stigle i zvanične delegacije Jerusalimske, Grčke i Albanske pravoslavne crkve.

Foto: spc.rs Foto: spc.rs

Uz najviše grčke vojne i državne počasti, praćen brojnim sveštenstvom i monaštvom, Patrijarha jerusalimskog Teofila, Arhiepiskopa grčkog Jeronima i Arhiepiskopa albanskog Anastasija na aerodromu u Hanja dočekao je kritski arhiepiskop Irinej.

Foto: spc.rs Foto: spc.rs

U ime trojice prvojeraraha, domaćina je na svečanom dočeku pozdravio arhiepiskop Anastasije, koji je u kratkom obraćanju izrazio radost zbog toga što je na zasedanje svetog i velikog Sabora došao zajedno sa prvojerarsima sestrinskih crkava, kao i čvrstu nadu da će predstojeće zasedanje proteći u iskrenim bratskim naporima i nepatvorenoj ljubavi Hristovoj.

Foto: spc.rs Foto: spc.rs

Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve na sednici održanoj u utorak, 14. juna, odlučio je da zvanična delegacija Srpske pravoslavne crkve učestvuje u zasedanju svetog i velikog sabora koji će biti održan od 17. do 26. juna na Kritu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    17. jun 2016 | 15:44

    Ko je pored patrijarha, bačkog episkopa, mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, od naših episkopa prisutan? Da li je i austrisko-švajcarski, zahumsko-hercegovački, kanadski, američki...

  • Denko

    17. jun 2016 | 18:13

    Ala popovi lepo zive.U delegaciji je 28 ljudi i pitam se da li bas toliko njih mora da bude tamo.Naravno oni su drzava u drzavi ne placaju ni PDV ni porez verovatno ni komunalije ni struju.A traze da ih vernici finansiraju.

  • Znatizelja

    17. jun 2016 | 15:14

    Jesu i ovo neke vehabije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA