BRITANCI U STRAHU OD ŠPIJUNA: Neće da glasaju olovkama koje dobijaju, već nose hemijske od kuće! (FOTO)

Oni su odbili da koriste olovke koje su dobili na glasačkim mestima izrazivši sumnju da će neko obrisati njihovu odluku i da će na taj način njihov papirić biti zloupotrebljen

  • 3

Jutros je u Velikoj Britaniji počelo glasanje o ostanku te zemlje u EU ili izlasku, a tom prilikom je uočena jedna čudna stvar. Naime, većina glasača je sa sobom ponela svoje hemijske olovke.

DANAS SE ODLUČUJE O BUDUĆNOSTI EU: U Velikoj Britaniji se održava referendum

Oni su odbili da koriste olovke koje su dobili na glasačkim mestima izrazivši sumnju da će neko obrisati njihovu odluku i da će na taj način njihov papirić biti zloupotrebljen.

- Od jutros smo uočili da mnogi glasači dolaze sa svojim hemijskama i da izričito odbijaju da koriste one koje se nalaze na glasačkim mestima. Plaše se da bi neko mogao da obriše njihov glas i upiše onaj koji im odgovara. Plaše se zloupotrebe - navodi izvog novinarke Gardijana Helen Pid.

Prema jednom od poslednjih istraživanja britanskog javnog mnjenja pred referendum koja je sprovedena za dnevni list "Tajms", pokazalo je da su zagovornici ostanka u Uniji ponovo u vođstvu. U toj anketi, rađenoj juče, 51 odsto ispitanika izjasnilo se za Veliku Britaniju u EU, a 49 odsto za izlazak iz evropskog bloka.

Očekuje se da sačekamo kraj glasanja i saznamo šta su stvarno odlučili građani Velike Britanije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buba

    23. jun 2016 | 16:10

    Pa ponesi jednu olovku kući, i proveri da li moze da s briše,ili nestane tinta posle izvesnog vremena . To je bar lako?

  • Duki st.

    23. jun 2016 | 15:32

    Koje naivčine ? Gde su tompročitali ? Sa olovkom ? A, BG vozić?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA