≫ 

IZVUKLI SU BROD MRTVIH IZ MORA: Na njemu je bilo 800 ljudi, a sada su stotine leševa! (VIDEO)

- Ovo je jedna od najvećih operacija te vrste, ako ne i najveća. Očekujemo između 400 i 600 tela - rekla je doktor Kristina Kataneo

  • 0

Italijanska obalska straža izvukla je kod obale Libije na dubini od 370 kilometara brod na kome se nalaze stotine tela migranata.

 

POTRESNE SCENE KOD LIBIJSKE OBALE: Udavilo se najmanje sedam izbeglica, prevrnuo se čamac! (FOTO)

 

Inače, ovaj ribarski brod je u aprilu prošle godine krenuo iz Libije prema Italiji, a na njemu je bilo 800 putnika. On je potonuo posle sudara sa brodom u akciji spasavanja, a samo 28 osoba je uspelo da preživi.

 

Za godinu dana, 169 tela je isplivalo na površinu, a za ostala se sumnja da se nalaze u potpalublju. Ovi ljudi su bili zaključani ispod i nisu uspeli da pobegnu na vreme.

 

Italijanski forenzičari će početi identifikaciju tela nakon ove akcije.

 

- Ovo je jedna od najvećih operacija te vrste, ako ne i najveća. Očekujemo između 400 i 600 tela - rekla je doktor Kristina Kataneo, vodič tima od pedesetak patologa čiji je zadatak identifikacija tela.

 

 

Da podsetimo, tragedija se dogodila u vreme kada je 1.200 osoba poginulo pri pokušaju prelaska iz Libije u Italiju i to samo u jednoj nedelji.

 

Lideri država Evropske unije nakon toga su postigli dogovor o ponovnom pokretanju spasilačkih operacija u Sredozemlju između Libije i Malte, kao i Italije.

 

 

(Telegraf.rs/ Izvor:theguardian.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA