• 24

ENERGOPROJEKT PROSLAVIO 65. ROĐENDAN: Svečanosti prisustvovao i Aleksandar Vučić (FOTO)

Na proslavi su predstavljeni najznačajniji projekti realizovani širom sveta, 65 godina razvoja i uspeha i planovi Energoprojekta za budućnost

  • 24

Energoprojekt, jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija u zemlji, proslavio je 65. rođendan Svečanom akademijom u svojoj poslovnoj zgradi. Svečanosti je prisustvovalo više od 300 zvanica, mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici diplomatskog kora, saradnici i prijatelji Energoprojekta iz zemlje i inostranstva.
Energoprojektovih 65 godina, Vučić: Računajte na nas (FOTO)

Na proslavi su predstavljeni najznačajniji projekti realizovani širom sveta, 65 godina razvoja i uspeha i planovi Energoprojekta za budućnost. Prisutnima su se obratili mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i domaćin, generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović.
Aleksandar Vučić poručio je tom prilikom da će vlada nastojati da pomogne svim preduzećima koja u Srbiji posluju, bilo da je reč o državnim, privatnim ili firmama sa mešovitim kapitalom.
- Mi se trudimo da pomognemo koliko možemo i da uradimo najbolje da obezbedimo dobar ambijent. To se vidi kroz stopu rasta, uređene javnih finansija, nizak deficit, ali i po ugledu u međunarodnoj zajednici koji donosi poslove u svetu - poručio je Vučić ističući da je u tom smislu Srbija na dobrom putu.
Vučić je rekao da, kad god ima problema i negde treba da se izgradi nešto, a vlada ne zna gde je rešenje, kaže “imamo Energoprojekt”, dodajući da je ta firma gradila i Straževački tunel, Arenu, stadion u Nigeriji, da je gradila i u Gani.
- I šta god da je u pitanju, bilo da je reč o putevima, visokogradnji, uvek isti odgovor – Energoprojekt. Pronađemo mi još nekoga, ali je ova kompanija tu uvek. Hvala i vama što se ne odričete svoje države i što ne bežite - rekao je on.
Foto: Energoprojekt

Foto: Energoprojekt


Generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović rekao je da ta kompanija od osnivanja do danas deli sudbinu ekonomskih, privrednih i drugih dešavanja u zemlji, pa je tako kada je u zemlji bio prosperitet i mir i on rastao.
- Energoprojekt danas realizuje poslove u 22 zemlje, sa godišnjim prihodom od 311 miliona evra, profitom od 10 miliona evra i zaključenim ugovorima vrednim oko pola milijarde evra. Sa takvim poslovnim rezultatima, danas sa ponosom slavimo. Upravo su poslovni rezultati vodili napred i prvog generalnog direktora, gospodina Živka Mučalova, koji je prvih 28 godina rukovodio Energoprojektom i postavio temelje jake kao brana na Đerdapu.
Ti temelji nam i danas omogućavaju da na njima gradimo i stvaramo, ali i obavezuju da to činimo profesionalno i kvalitetno. U znak zahvalnosti, 03. juna 2016. godine, u zgradi Energoprojekta otkrivena je bista Živku Mučalovu i u kamenu isklesan znak Energoprojekta koji simbolično predstavlja zahvalnost svim generacijama koje su stvarale i unapređivale Energoprojekt, za nas i generacije koje dolaze da opominju da svaka pozicija u Energoprojektu obavezuje da svojim delima iznova potvrđujemo profesionalne sposobnosti, a ostvarenim rezultatima čuvamo i unapređujemo ime Energoprojekta, štitimo interese akcionara i zaposlenih”, rekao je Vladimir Milovanović, generalni direktor Energoprojekta.
Na 65. rođendan, Energoprojekt je dodelio Nagradu za životno delo dr Miodragu Mesaroviću, vrsnom inženjeru, izuzetnom intelektualcu i nesebičnom kolegi za 55 godina neprekidne i potpune posvećenosti Energoprojektu.
Foto: Energoprojekt

Foto: Energoprojekt


Energoprojekt je osnovan 11. jula 1951. godine u Beogradu. Izrastajući u jednu od vodećih evropskih kompanija u oblasti konsultantskih i izvođačkih delatnosti, Energoprojekt je do sada realizovao projekte u 80 zemalja širom sveta.
Hidroelektrane u Peruu, postrojenje za proizvodnju električne energije i pitke vode u Kataru, metro stanice i Forte banka u Kazahstanu, poslovni kompleks NCI Tower u Gani, hidroelektrana Đerdap, termoelektrana Nikola Tesla i tunel Straževica, samo su neki od uspešnih projekata Energoprojekta. Danas, Energoprojekt predstavlja kompleksni poslovni sistem koji obuhvata 10 kompanija u Srbiji i više od 30 kompanija, predstavništava i filijala u inostranstvu.
Od južnoameričkih stepa, preko afričkih pustinja i tropskih šuma, sve do ledom pokrivenih predela Islanda i sibirskih prostranstava, Energoprojekt već šest i po decenija pronosi slavu Srbije. Projektovao je i gradio na svim kontinentima osim Australije. Velike hidro i termoelektrane, brane, putevi, aerodromi, postrojenja za preradu voda, fabrike, konferencijske i sportske dvorane, hoteli, bolnice, škole, poslovne i stambene zgrade izgrađene su u prethodnih 65 godina.
Sposoban da realizuje najsloženije projekte, Energoprojekt ima viziju da i dalje bude jedan od lidera u oblasti inženjeringa, izgradnje i upravljanja projektima. Uspeh Energoprojekta biće i uspeh svih njegovih zaposlenih, njegovih klijenata, akcionara, ali i građana Srbije s kojima će, kao društveno odgovorna kompanija, uvek deliti svoj uspeh.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima