≫ 

KAD ODMOR POSTANE NOĆNA MORA: Troškovima putnog osiguranja pokriveni samo iznenadni nesrećni slučajevi, HRONIČNI pacijenti IZUZETI!

- Putničko zdravstveno osiguranje najčešće je dizajnirano tako da pokrije troškove lečenja izlečivih, akutnih bolesti. Ovo osiguranje uglavnom ne pokriva troškove dugotrajnog lečenja hroničnih stanja, gde je primarna svrha lečenja da se simptomi bolesti drže pod kontrolom. Nažalost, troškovi pokrića hroničnih stanja učinili bi putničko zdravstveno osiguranje izuzetno skupim - kažu u "Dunav osiguranju"

  • 2

Milena V. je rešila da uplati letovanje za nju i malu Zoricu (10). Brzo se odlučila za destinaciju, a potom je uplatila putno osiguranje za nju i ćerkicu jer mala dve godine boluje od dijabetesa. Mislila je da ne mora da brine ni o čemu i zaputila se pravac mora, kad ono... Zorici je jedan dan skočio šećer i morala je da dan provede u bolnici pod nadzorom lekara... Ono što majka nije znala, a saznala je tek po povratku u Beograd, da troškove bolničkog lečenja nije mogla da refundira jer je u pitanju hronična bolest!

Verovatno nije jedina koja je na neprijatan način saznala da ona i njeno dete nisu potpuno "pokriveni" putnim osiguranjem. Agencije, uglavnom, nikome i ne spomenu za ovu začkoljicu, pogotovo što vas u trenutku izdavanja polise, osiguravajuće kuće ni ne pitaju od čega bolujete.

AMS Osiguranje: Bezbrižan i siguran odmor!

- Kada je Zorici pozlilo, pregledao je dežurni lekar i odlučio da treba da je smestimo u bolnicu. Posle pretraga i davanja insulina, bilo joj je mnogo bolje, pa su odlučili da je otpuste. Platila sam lečenje tako što sam pozajmila deo novca od naših turista koji su bili tamo, misleći da ću lako da im vratim kad dođemo kući. Međutim, kad su u agenciji čuli šta je u pitanju, nisu hteli da nam vrate novac za bolničko lečenje - priča Milena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U slučaju epi-napada, dijabetesa, odstranjenog tumora, povišenog krvnog pritiska, srčanih slabosti i drugih bolesti koje vas zadese na letovanju, vi ćete svakako biti zbrinuti i život vam neće biti ugrožen, ali ćete za ukazanu pomoć, lečenje i preglede morati da platite "iz svog džepa". Kod većine je tako, ali pojedine osiguravajuće kuće prave izuzetak kod "kritičnih" stanja kada je život osiguranika ugrožen.

Ažurnost u rešavanju šteta putnih osiguranja u „Dunavu“ čak 99,98 odsto!

U Kompaniji "Dunav osiguranje" nadoknađuju troškove lečenja akutnih stanja, odnosno iznenadnih stanja koja brzo reaguju na lečenje, ali i lečenja kada je tek otkrivena hronična bolest.

Foto-ilustracija: Profimedia/Media for medical Foto-ilustracija: Profimedia/Media for medical

- Putničko zdravstveno osiguranje najčešće je dizajnirano tako da pokrije troškove lečenja izlečivih, akutnih bolesti. Ovo osiguranje uglavnom ne pokriva troškove dugotrajnog lečenja hroničnih stanja, gde je primarna svrha lečenja da se simptomi bolesti drže pod kontrolom. Nažalost, troškovi pokrića hroničnih stanja učinili bi putničko zdravstveno osiguranje izuzetno skupim - kažu u "Dunav osiguranju" i dodaju:

U svakom slučaju, ukoliko tokom putovanja osiguranik prvi put oboli od hronične bolesti, treba da zna da će biti plaćeni troškovi dijagnostike i lečenja koji su nastali u nastojanju da se utvrdi tačan uzrok poremećaja zdravlja. Takođe će biti plaćeni i inicijalni troškovi bolničkog lečenja koje je neophodno da bi se zdravstveno stanje stabilizovalo, sa ciljem da se omogući bezbedan povratak u zemlju radi daljeg praćenja ili lečenja.

OVO MOŽE DA BUDE NAJVAŽNIJA STVAR U VAŠEM ŽIVOTU: A sada je možete uraditi za SAMO NEKOLIKO MINUTA!

(S. Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brzooki

    12. jul 2016 | 17:55

    Imam dete koje boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Hteli smo porodicno na more i pitali za cenu polise koja pokrive i troskove lecenja iznenadnih pogorsanja zdravstvenog stanja kod tih dijagnoza. Sve u svemu, dve i po hiljade evra za zdravstveno osiguranje ako hocete sa takvim detetom na more. Bruka jedna koliko je bezvredno ovo redovno osiguranje koje imaju gradjani Srbije.

  • Rade

    12. jul 2016 | 17:33

    Sasvim logično, tako je sa svim osiguranjima u Evropi. Ekstra osiguranje za boravak u inostranstvu se pokriva tim dodatkom uz obavezno. A, obavezno ili bazno osiguranje zemlje u kojoj si osiguran i živiš pokriva bolesti i lečenja koja su već registrovana kod osiguranika. To śto mi nemamo zdravstvenu zaštitu nije kriva agencija, jer za sedam, osam evra bilo bi smešno da je drugačije. Kad budemo normalna država i ovo će biti drugačije. Do tada, ne zalićite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA