UHAPŠENO JOŠ 11 PUČISTA U TURSKOJ: Opsežna akcija policije širom države, hapse sve koji su digli državni udar protiv Erdogana (FOTO)

U međuvremenu, turska policija upotrebila je vodene topove tokom operacije hapšenja pučista u vazduhoplovnoj bazi u gradu Konija

  • 2

Na drugom po veličini istanbulskom aerodromu "Sabiha Gokčen", turska policija locirala je i posle kraćeg sukoba uhapsila 11 pripadnika žandarmerije, za koje se sumnja da su učestvovali u puču, dok je u bazi u mestu Konija u centralnoj Anadoliji uhapšeno je sedam pripadnika vojske, javile su u nedelju agencije.

PUCNJAVA NA AERODROMU U ISTANBULU: Sukob policije i pučista koji odbijaju da se predaju

Policija je stigla na aerodrom u Istanbulu s nalogom da uhapsi nekoliko pripadnika lokalnog odreda Žandarmerije, ali je naišla na otpor i ispalila više hitaca upozorenja. Ipak, posle kraćeg sukoba pučisti su se predali, i na sreću, niko nije ubijen, javila je ruska agencija TAS S.

U međuvremenu, turska policija upotrebila je vodene topove tokom operacije hapšenja pučista u vazduhoplovnoj bazi u gradu Konija, javila je turska televizija Haber.

Policijske snage su stigle u vazduhoplovnu bazu s nalogom za hapšenje više pripadnika vojske osumnjičenih za umešanost u neuspeli puč i nekoliko pilota lovaca, a upotreba vodenih topova verovatno znači da je policija naišla na otpor, javlja TAS S. Prethodno, AP je javio da je u Koniji pritvoreno sedam ljudi uključujući i jednog pukovnika.

Foto: Tanjug/AP/Tolga Adanali/Depo Photos Foto: Tanjug/AP/Tolga Adanali/Depo Photos

Podsetimo, U Turskoj je u noći između petka i subote pokušan vojni puč, a sukobi su izbili širom zemlje, od Ankare do Istanbula. Premijer Binali Jildrim je saopštio da su pučisti poraženi i da je on doživeo neuspeh, kao i to da je situacija normalizovana.

Prema najnovijim izveštajima, u sukobima je poginulo više od 290, a ranjeno više od 1.400 ljudi, javlja TAS S. Do sada je uhapšeno 70 generala širom zemlje zbog sumnji u umešanost u puč, navodi turska agencija Anadolija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA