≫ 

SREĆAN ROĐENDAN: Rade Šerbedžija danas puni 70 godina (FOTO) (VIDEO)

- Za mene kao čoveka ne postoji nijedna ideologija koja je vredna smrti jednoga nevinog deteta - emotivno i borbeno je rekao Šerbedžija

  • 18

Rade Šerbedžija, beogradsko-zagrebački gospodin koji glasom, šarmom i harizmom pleni na pozornicama i TV ekranima širom sveta, danas puni 70 godina. Publika ga voli i kad je glumac i kad je režiser, žene uživaju i kad je kompozitor, pesnik, pevač ili recitator. Od 1992. živi u Americi, otac je petoro dece i uvršten je u jednog od 100 najuspešnijih Srba u svetu.

Svoju drugu suprugu Lenku Udovički (1970), glumicu i rediteljku s kojom ima tri ćerke, upoznao je u Subotici 1990. na jednom festivalu.

- Potpuno me je razoružala ta njegova jednostavnost, iskrenost i čistota, i neki skoro dečački duh… Baš me je osvojio kao čovek. Venčali smo se godinu dana kasnije i ja sam ubrzo ostala u drugom stanju - nežno je govorila Lenka u jednom intervjuu o svom suprugu.

CECU MAZIO PO GRUDIMA: Ovaj snimak seksa je 11 godina bio zabranjen! (VIDEO)

U Ameriku je otišao kada je shvatio da nigde više ne može biti on i da su sukobi izazvani nacionalnom netrpeljivošću bude u njemu osećaj suvišnosti.

Printskrin: Youtube/BUKA TV Printskrin: Youtube/BUKA TV

- Od samog početka moji stavovi su bili jasni, nikada nisam imao stav nemojte da bude rata da bi ostala Jugoslavija. Jesam jugonostalgičar, ali ne u pogrdnom smislu, već kao čovek koji je živeo u jednoj zemlji u kojoj sam bio srećan - sa setom u glasu rekao je gospodin Šerbedžija i oštro osudio rat.

Nole protiv Šerbedžije! Ali nije tenis u pitanju! (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Kada dođu vremena "stani, pani", mislim da svaki čovek mora da pokuša da izvrši svoju građansku dužnost, svako mora stati protiv osnovnog zla, a to je rat. Za mene kao čoveka ne postoji nijedna ideologija koja je vredna smrti jednoga nevinog deteta - emotivno i borbeno je izjavio Rade.

Printskrin: Youtube/  Cro Rec Printskrin: Youtube/Cro Rec

Govoreći o svojim roditeljima, prisetio se poklona koji mu je majka ostavila nakon smrti.

Rade Šerbedžija: Jesmo li prodali kreativnost?

- Iz Vinkovaca su moj otac Dane i majka Stana morali da napuste kuću 1991. i doselile se u Beograd. Majka je umrla 1997, a Dane je živ i živahan i sada (2013) iako ima 99 godina. Govorio nam je nedavno poeziju koju je recitovao pre 90 godina u osnovnoj školi. Skoro mi je dao stolnjak koji je moja majka izvezla. Na njemu ima izvezena cedulja na kojoj piše: "Mom dragom sinu Radi posle moje smrti ovo je poklon jer on nije ništa dobio." - kroz smeh se prisećao  i rekao da majka nije imala ništa da mu pokloni jer u Beograd nisu ništa poneli iz izbeglištva - prizvao je uspomene Rade.

Foto: ProMediaPromotion Foto: ProMediaPromotion

Uz njegovu pesmu "Zaboravi" hiljade zaljubljenih i ostavljenih, hiljade tužnih i neshvaćenih, hiljade i hiljade nevoljenih proživljavaju opet svoju ljubav.

Možda pravu, možda ne.

EVO KOME JE POSVEĆENA "NE DAJ SE, INES": Otkrivena jedna od najvećih tajni ex-yu muzike! (VIDEO)

Poslušajte pesmu i prizovite uspomene:

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    27. jul 2016 | 16:24

    Velikom čoveku,i glumcu sve najbolje u životu i radu za 70-ti rođendan. Rade, prijatan dan Vama i Porodici.

  • Nino

    27. jul 2016 | 18:32

    Sretan ti rodjendan i sve najbolje u buducem zivotu, bili ste i ostali veliki i kao covjek i umjetnik.

  • Jaca gr. Αντε Μπαν

    27. jul 2016 | 13:46

    "Zna li ovde iko srecan pisati, Je l' neko cuo za ljubav danas... Mozda je vaznije znati brisati, Ono sto je davno ostalo iza nas..." SRECAN NAM RODJENDAN LAVE 27.07.,TAMO NEGDE U DALEKOM SVETU !!! OTISLI SMO IZ JEDNE MAJKE ZEMLJE, A U KAKVU CEMO I DA LI CEMO SE IKAD VRATITI...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA