≫ 

Fotografija lava koji UMIRE OD GLADI metafora države koja propada, a kojoj su se Srbi nekada divili

Fotografija koja predstavlja savršenu metaforu za celu državu, jeste mršavi lav koji leži u yoološkom vrtu, koga hrane tikvom i mangom, zbog nedostatka mesa

  • 3

Tri godine nakon smrti Uga Čaveza, Venecuela se nalazi u očajnoj ekonomskoj situaciji. Pad cena nafte i malverzacije u naftnom i gasnom biznisu koji je u rukama državnih firmi, ostavile su državu s najvećim dokazanim rezervama "crnog zlata" u potpunom haosu.

NE ZNATE KOLIKA JE KRIZA U VENECUELI? Ova činjenica će vam dati uvid u PORAŽAVAJUĆE PODATKE (FOTO) (VIDEO)

Više od 30 miliona stanovnika Venecuele oskudeva u gotovo svim namirnicama, a velike kompanije povlače proizvodnju iz države zbog nedostatka sirovina. Inflacija divlja, a Čavezov naslednik Nikolas Maduro čak je zatvorio granicu sa Kolumbijom kako ljudi ne bi išli u susednu državu po hranu.

ONI RADE SAMO DVA DANA U NEDELJI: Venecula produžila radnicima vikend zbog krize (FOTO)

Rojtersu je danas stigla fotografija koja predstavlja savršenu metaforu za celu državu. Na njoj se vidi mršavi lav koji leži u Zoološkom vrtu "Caricuao" u glavnom gradu Venecuele, Karakasu. U nedostatku druge hrane, osoblje lavovima i tigrovima za jelo daje tikve i mango, kako bi nadoknadili drastično manji unos mesa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rojters i Independent javljaju kako je više od 50 životinja u Zoo vrtu umrlo od gladi i zadnjih šest meseci, a mnoge nisu jele ništa zadnje dve nedelje. Poverenica sindikata Marlen Sifontes tvrdi da je širom države još više životinja u opasnosti, pa tako u nekim parkovima ljude mole za bilo kakvu donaciju u hrani kako bi je dali gladnim životinjama.

- Priča životinja u "Cariciuau" je metafora za patnje cele države - kaže Sifontes.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Budući da veliki broj građana u Venecueli već preskače obroke i satima čeka u redu ispred dućana za osnovne potrepštine, ta rečenica nažalost nije daleko od istine.

Država pritom ne čini gotovo ništa da olakša situaciju ljudima, a Maduro krivicu za haos u državi svaljuje na "ekonomski rat" koji protiv njega vode opozicioni političari i SAD.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    29. jul 2016 | 22:13

    Zao mi je tog dobrog naroda koji je bezeci od surovog kapitalizma pobegao u socijalizam sto je dokazano nefunkcionalan sistem. Dok je Cavez vladao cvrstom rukom drzali su se,ali to jednostavno ne funkcionise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA