≫ 

MOLE ALAHA DA POMOGNE ISLAMSKU DRŽAVU: Zloglasni portal "Vijesti umeta" ponovo radi

- Naša nova stranica na profesionalnom nivou je, Alahovom milošću, otpočela sa radom. Ovo je službena stranica medija Islamske države na bosanskom jeziku. Molimo Alaha da pomogne Islamsku državu i njenu medijsku kuću i da bude trn u očima kjafira, murteda i munafika. Amin! - piše na naslovnici

  • 8

Video-linkovi i infografika koji veličaju zločine boraca Islamske države postavljeni su na portalu "Vijesti umeta", na bosanskom jeziku. Taj portal je ponovo počeo sa radom pošto je 12. maja ukinut.

ČEKA VAS NEŠTO GORE OD BRISELA! Jezive pretnje DŽIHADISTA iz Bosne (FOTO)

Islamska država ranije je putem Vijesti umeta više puta upućivala pretnje smrću brojnim ličnostima iz BiH, koje nisu po meri ljudi koji stoje iza ovog portala.

- Naša nova stranica na profesionalnom nivou je, Alahovom milošću, otpočela sa radom. Ovo je službena stranica medija Islamske države na bosanskom jeziku. Molimo Alaha da pomogne Islamsku državu i njenu medijsku kuću i da bude trn u očima kjafira, murteda i munafika. Amin! - piše na naslovnici, prenosi regionalna TV N1.

Ova TV je ranije objavila da je jedan od glavnih umova portala bio Nedžad Balkan uz grupu lica iz BiH i Sandžaka. Stranica je, navodno, uređivana iz Švajcarske, Austrije i Švedske.

Nedžad Balkan, za kojeg nije utvrđeno stoji li i danas iza bloga Vijesti umeta, poreklom je iz Tutina i pripada tekfirskoj ideologiji koja nije u skladu sa zvaničnim stavovima Islamske zajednice.

Propovedao je u sedmom okrugu u Beču, a austrijske vlasti svojevremeno su ga okarakterisale kao radikalnog po stavovima, ali zvanične potvrde nikada nije bilo.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska Crna Gora

    9. avgust 2016 | 16:12

    Pa on im objerucke pomaze, samo sto jos nisu shvatili. Posto je njihova ,,vjera" nepoimenog, on im zdusno pomaze da u sto vecem broju idu kod njega.

  • Muhamed - Zenica

    9. avgust 2016 | 18:34

    Ako su vec utvrdili da se stranica uredjuje iz Svicarske, Austrije i Svedske (a znamo svi i da se putem moderne tehnologije moze tacno utvrditi i IP adresa vlasnika kompjutera), zasto onda ne hapse bagru ?

  • PREDATOR

    9. avgust 2016 | 15:39

    Burjum izete fazlinovicu bujrum prisjelo vam dabog da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA