ODLUČENO JE: Republika Srpska ide na referendum

Odbijen zahtev Kluba bošnjaka za poništavanje odluke o referendumu

  • 9

Referendum o Danu Republike održaće se 25. septembra u Republici Srpskoj, uprkos zahtevu Kluba Bošnjaka da se utvrdi povreda vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.

REPUBLIKA SRPSKA izlazi 25. septembra na REFERENDUM!

Kako je potvrđeno u Ustavnom sudu Republike Srpske, Veće za zaštitu vitalnog interesa odbacilo je zahtev Kluba Bošnjaka u Veću naroda Republike Srpske za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa zakonom o popisu i Odlukom o raspisivanju republičkog referenduma.

Narodna skupština Srpske usvojila je zakon o popisu 13. jula, a Odluku o raspisivanju republičkog referenduma je izglasala 15. jula 2016. godine.

Klub delegata bošnjačkog naroda navelo je u svom zahtevu da raspisivanje republičkog referenduma o Danu Republike Srpske nije u skladu sa ustavom BiH.

Na prošloj sednici, Veće je utvrdilo da su ispunjene pretpostavke za meritorno odlučivanje. Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine je nakon toga predložio ustavnom sudu da odbije zahteve Kluba Bošnjaka kao neosnovane.

GLAZGOV NA NOGAMA: Škotlanđani traže referendum o izlasku iz Britanije

(Telegraf.rs/Izvor: nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • g

    11. avgust 2016 | 16:20

    PA MUSLIMANIMA NIKO NIJE BRANIO DA NAPUSTE YUGU PRECRTALI SU SRBE KAO KONSTITUIVAN NAROD ZA TO SU DOBILI PO NOSU SAD NEDAJU SRBIMA DA NAPUSTE FEDERACIJU CUDAN NAROD SRBI SAMO NAPRED CEKAMO VAS VASA SRBIJA.

  • Grofica

    11. avgust 2016 | 16:36

    Uvod u referendum o samostalnosti RS.

  • Ajmo

    11. avgust 2016 | 17:40

    Krenulo je polako.Bilo je i krajnje vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA