≫ 

Htela je da pobegne od džihadista, ali se uplašila da je NE PREBIJU NA SMRT kao Bosanku Samru. Sada je i ona mrtva (VIDEO)

Na sestrino pitanje šta misli i kakve su joj šanse da pobegne, ona je odgovorila: "Nula!" Potom joj se požalila da je previše uplašena i tražila majku da razgovara sa njom

  • 14

Učenica iz Londona Kadiza Sultana (17), ubijena u vazdušnom napadu u Siriji, bila je previše uplašena da bi pokušala bekstvo nakon što su jednu drugu dvojku, 17-godišnju Samru Kešinović, džihadisti zbog pokušaja bega iz Islamske države nasmrt prebili, pišu britanski mediji. Da je pokušala, možda bi još bila živa.

Kadiza se o svojim strahovima poverila svojoj majci i sestri preko telefona. Na sestrino pitanje šta misli i kakve su joj šanse da pobegne, ona je odgovorila: "Nula!" Potom joj se požalila da je previše uplašena i tražila majku da razgovara sa njom, izveštava Vice news.

Pretpostavlja se da je u vreme razgovora Kadiza već bila upoznata sa sudbinom Samre iz Beča, koju su zbog pokušaja bega džihadisti nasmrt prebili nakon što im se pridružila 2014. i jedno im vreme služila u propagandne svrhe za privlačenje drugih devojaka.

JEZIVO: Džihadisti iz Srbije vodili žene i decu da UBIJAJU i KOLJU za ISIS!

Kadiza i još dve njene drugarice 15-godišnje Amira Base i Šamima Begum, napustile su porodice tokom prolećnih praznika 2015. i pobegle u Siriju iz Londona da bi se pridružile ISIS-u. Kadiza je ubijena u vazdušnom napadu na grad Raka kojeg su u maju izveli Rusi. Za Amiru i Šamimu se veruje da se još uvek nalaze na području Rake.

Printskrin/Youtube/VICE News Printskrin/Youtube/VICE News

Advokatica Tasnime Akunje koja zastupa devojke, kaže kako je njena porodica pre dve nedelje saznala za njenu pogibiju.

- Jedina dobra stvar koja može proizaći iz ovog strašnog slučaja je da posluži kao upozorenje drugim mladim devojkama koje razmišljaju da pođu njenim stopama. Beg iz ISIS-a je poput bega iz Alkatraza uz to što svi čuvari imaju dozvolu za ubijanje - rekla je Akunjee.

Dve žene su rizikovale svoje živote kako biste vi videli ovaj snimak (VIDEO)

Haras Rafik, direktor organizacije koja se bori protiv ekstremizma, kaže da su ostalim dvema devojkama verovatno rekli da je smrt njihove drugarice zapadnjačka propaganda i dodao da iz ISIS-a nema bega.

- Jednom kad ste tamo, nema povratka. Niko ne može da ode. Jedini način da odete je da vas ISIS pošalje na samoubilačku misiju ili da umrete. Kada se ISIS-u jednom zavetujete na vernost, to je doživotno - istakao je Rafik.

Pogledajte video o ženama u ISIS-u:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alien resurrection doctor

    13. avgust 2016 | 00:50

    Fanatics

  • Marijana Bakov

    13. avgust 2016 | 09:47

    Sta su trazile to su i dobile.Covek je sam krojac svoje sudbine.Ne zalim ih uopste ,cak sta vise izazivaju gadjenje u meni,bezmozgasice da budu nekom seksualne robinje,fuj.....

  • ČEDA EKSER

    13. avgust 2016 | 10:17

    Zbog ljubavi prema sexu i islamu svratise kod alaha!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA