ŠUMADIJSKA INAUGURACIJA: Nikolić proslavio pobedu pod šatorom u rodnoj Bajčetini! (FOTO)

Tomislav Nikolić je u rodnoj Bajčetini proslavio pobedu na izborima, Radiša Urošević pesmama "gađao" novog predsednika Srbije!

  • 2

Tomislav Nikolić je sa dve nedelje zakašnjenja proslavio pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora. On je u rodnoj Bajčetini, nedaleko od Kragujevca, ispod šatre okupio prijatelje, rodbinu i komšije i uz zvuke narodnjaka proslavio uselenje u dvor na Andrićevom vencu.

 

Prisutne goste zabavljao je orkestar pod komandom folk veterana Radiše Uroševića, koji je pokazao da vrlo dobro zna omiljeni repertoar novog predsednika Srbije. A Nikolić se nimalo nije libio da pred kamerama "padne u sevdah" svaki put kada bi ga "pogodila" pesma, sedeći na čelu stola, iznad kojeg je stajao izvezen natpis  "Tomina Bajčetina".

 

Nikolić, koji je proslavu nazvao "šumadijskom inauguracijom", poručio je da će učiniti sve da Srbija bude srećna zemlja.

 

"Draga braćo i sestre, zemljaci, ovo je šumadijska inauguracija. Ako ste me vi prihvatili, drugi će da kažu - pa mora da vredi čim ga njegovi ljudi ne rezile i ne psuju nego hoće da sede sa njim pod šatorom i da pevaju", rekao je Nikolić tom prilikom.

 

Organizatori proslave kažu da su se potrudili da novog predsednika i komšiju dočekaju po starom šumadijskom običaju. U te svrhe ispečeno je 13 prasadi i jagnjadi, ali i spremljeno sto kilograma divljači. Obracajući se gostima, Nikolić je rekao da će sve učiniti da Srbija bude srećna zemlja.

 

"Ova pobeda predsednička predstavlja početak mnogih pobeda vas, gradjana Srbije, i zato vam mnogo hvala. Posle ću da naručim pesmu, sad imam posla sa novinarima", rekao je Nikolić.

 

 

(Telegraf.rs/izvor: Beta/foto: Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rale

    3. jun 2012 | 13:10

    Е тако раде српски домаћини поштовање комшији рођеном у Србији Шумадији .Неки са политичке сцене Србије не зна се ни где су рођени ни где припадају немају завичај немају своје дргове из краја .Србија српским домаћинима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA