≫ 

ČEDO ČOLOVIĆ OPTUŽEN ZA ŠPIJUNAŽU SE NAGODIO SA TUŽILAŠTVOM: Evo na koliko godina zatvora je pristao!

Čedo Čolović se nagodio sa Tužilaštvom za kaznu zatvora od tri godine, a ovaj predlog je danas stigao u Viši sud i o njemu će odlučivati sudija za prethodni postupak

  • 45

Osumnjičen za špijunažu u korist Hrvata, Čedo Čolović se nagodio sa Tužilaštvom za kaznu zatvora od tri godine, saznaje RTS.

Uhapšeni Čedo Čolović prvo negirao da je HRVATSKI ŠPIJUN, a onda ga je ovo ODALO!

Ovaj predlog je stigao danas u Viši sud, a o njoj će odlučivati sudija za prethodni postupak.

AGENT ČEDO ČOLOVIĆ UHAPŠEN DOK JE BEŽAO U HRVATSKU: Otkriven identitet osumnjičenog za špijunažu

Tužilac je sudiji za prethodni postupak ranije predložio da odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo, ali i zbog uznemiravanja javnosti. Za navedeno krivično delo predviđena kazna zatvora je više od 10 godina, saopšteno je iz tužilaštva.

Za sve one koji vojne tajne, ekonomske ili službene saopšte, predaju ili učine dostupnim stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi, prema Krivičnom zakoniku Srbije, zaprećena je kazna od tri do 15 godina. Zatvor od pet do 15 godina zaprećen je onima koji za stranu državu ili organizaciju stvaraju obaveštajnu službu u Srbiji i njome rukovode.

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Od jedne do 10 godina zatvora zaprećeno je u slučaju stupanja u stranu obaveštajnu službu, a jedna do osam u slučaju pribavljanja tajnih podataka ili dokumenata u nameri da se saopšte ili predaju stranoj državi, organizaciji ili osobi koja im služi.

Inače, tužilaštvo je ranije saopštilo da uhapšeno lice ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, i da je do 1990. godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega je promenio prebivalište i boravio u Republici Srbiji.

Čedo Čolović (57) je penzionisani oficir Vojske Republike Srpske Krajine, koji je uhapšen dok je bežao u Hrvatsku, a mediji navode i da je uhapšeni proteklih godina u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke o oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste, ili bi mogla da pokrene krivični progon zbog dela počinjeih tokom rata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    5. septembar 2016 | 13:22

    Niste ga trebali ni hapsiti, neka mu predsednik Nikolic da amnestiju i da izadje za dve god. A Vucic orden za hrabrost!

  • assdf

    5. septembar 2016 | 13:52

    Sram ga bilo sto izdaje drzavu na crno, neka se lepo prijavi na javni konkurs za skupstinu i vladu svake cetiri godine, pa nek legalno prima platu, placa porez i posteno izdaje drzavu

  • Zabranjeni istok!

    5. septembar 2016 | 16:11

    U turskoj (namjerno malim slovom) za izdaju se skida glava a kod nas odes na tri godine gostoprimstva imas jesti piti i lezati :) ipak je Srbija i dalje banana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA