PUTIN SE SPREMA ZA NUKLEARNI RAT PROTIV AMERIKE? Priče o novoj katastrofi sve podgrejanije!

- Rusija se priprema za veliki rat, za koji veruje da će biti nuklearni i da će oni lansirati prve rakete. Amerika se ne priprema za veliki rat, a još manje za nuklearni, to je zabrinjavajuće - rekao je Mark Šnajder, nekadašnji zvaničnik Pentagona zadužen za nuklearnu bezbednost

  • 44

Ruski mediji preneli su vest da se bunkeri, koji su sposobni da izdrže udare atomskih bombi, grade širom Rusije, a američki obaveštajci su ubeđeni da se Vladimir Putin sprema za nuklearni rat.

RUSIJA I NATO ZA GODINU DANA ZAPOČEĆE RAT: Britanski general predvideo strašan scenario!

- Rusija se priprema za veliki rat, za koji veruje da će biti nuklearni i da će oni lansirati prve rakete. Amerika se ne priprema za veliki rat, a još manje za nuklearni, to je zabrinjavajuće - rekao je Mark Šnajder, nekadašnji zvaničnik Pentagona zadužen za nuklearnu bezbednost, a preneli su domaći mediji.

PUTIN SE OBRATIO CELOJ PLANETI: Odgovarao na sva pitanja ma koliko da su ŠKAKLJIVA (VIDEO)

Do sada, CIA je identifikovala dva bunkera Voronovo i Šarapovo, a gradi se i veliki komandni centar za slučaj nuklearnog rata u blizini planine Jamantau na Uralu.

ERDOGANOV PLAN ZA ZAUSTAVLJANJE MIGRANATA: Putin, Obama i ja pravimo "sigurnu zonu" u Siriji

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Alarmantno je što ruska doktrina podrazumeva da taktično nuklearno oružje može biti korišćeno u konvencionalnim ratovima - rekao je general Kurtis skaparoti, komandir snaga SAD u Evropi.

SLIKA KOJA GOVORI VIŠE OD 1.000 REČI: Krvavi i usamljeni dečak (5), žrtva bombardovanja u Siriji, između Obame i Putina (FOTO)

Svakog dana se povećava mogućnost za početak nuklearnog rata između SAD i Rusije, rekao je doktor Loren Tompson, ekspert za bezbednost iz uticajnog Instituta "Leksington".

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

- Najverovatnije mesto gde će doći do vojne konfrontacije jeste Baltik. Istorija će jednog dana zabeležiti da je najveća greška američkih lidera bila ta što su zanemarili mogućnost nuklearnog rata između Amerike i rusije nakon što se završio Hladni rat - poručio je on.

Inače, podsetimo na izjavu zamenika američkog ministra odbrane Majkla Karpentera od pre nekoliko meseci, kada je rekao da je NATO potpuno nemoćan pred Rusijom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- NATO ne može da se odbrani u o9blastima s najizloženijim članicama. Ruskim trupama treba najviše 60 sati da osvoje Estoniju i Letoniju. Tako brz poraz ostavio bi NATO veoma malo mogućnosti za odbranu - kazao je tada on.

Rusija se priprema za testiranje naprednog nuklearnog projektila, za koji NATO nema rešenje, rakete tipa RS28, nazvane "Satana 2". Razvili su podmornicu koja je sposobna da ispali nuklearnu bombu, a radi i na proizvodnji hipersonične rakete.

Ostaje da čekamo da vidimo kako će se dalje zavijati odnosi između Amerike i Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrko

    6. septembar 2016 | 09:13

    Da, a kad su Ameri gradili te bunkere za vreme hladnog rata oni bili dobri? Jadni oni, oni dobri, ni protiv koga nisu ratovali. Daj te bre, imaju baze svud redom, Rusija je opkoljena američkim bazama. Ako Ameri smeju da imaju bunkere, što ne smeju Rusi? Kad čujem ovako nešto muka mi pripadne. Ako ja kupim pištolj da branim kuću od bandita, ne znači da ću da idem po ulici i bijem ljude.

  • Hus

    6. septembar 2016 | 09:24

    Sva povika na vuka (medveda) a lisica jede koke. Opste poznata stvar da se osvajaju teritorije zbog energenta , barem je tako zadnjih sezdesetak godinama , sto ovde nije slucaj . Pa je lako moguce da nato zeli Ruske teritorije...?

  • Gardista

    6. septembar 2016 | 09:14

    Koriscenje nuklearnih projektila u takticke svrhe nije novina u ratovanju. Čim se napravila n.bojeva glava koja je mogla da se upotrebi za dejstvo na manjem taktičkom nivou usla je u strategiju i SAD ea i SSSR a. To zapadnjaci mlate praznu slamu da ce Rusija napasti neke susede u ostalom Ruska strategija je iskljucivo odbrambena. A to ko ce prvi ispaliti projektile je nevazno zato sto bi to bio kraj zivota na Zemlji za sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA