KO KAŽE DA SU PRIVATNI LEKARI SKUPI? Evo šta sve možemo da lečimo kod privatnika - BESPLATNO!

Pored vantelesne oplodnje i operacija katarakte, naši osiguranici mogu i na hemodijalizu kod privatnika o trošku države, kao i u hiperbaričnu komoru na lečenje određenih stanja

  • 2

Građani Srbije osim u državnim ustanovima, pojedine usluge mogu besplatno odnosno o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) da obave i kod privatnika, a to su pored vantelesne oplodnje i operacija katarakte, i hemodijaliza kao i da odu na lečenje u hiperbaričnu komoru.

Da bi bez dinara obavili jednu od ove četiri usluge, potrebno je da izaberu jednu od privatnih ustanova sa kojima je Republički fond za zdravstveno osiguranje na osnovu mišljenja nadležnih državnih organa i Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", potpisao ugovore.

DRŽAVA PLAĆA LEČENJE KOD PRIVATNIKA! Sve što vam treba je JEDNA POTVRDA

Kako poreciziraju za Telegraf u  Fondu zdravstva, oni su potpisali ugovore sa privatnim ustanovama za usluge hiperbarične oksigenacije, zatim za usluge biomedicinski potpomognute oplodnje, za operaciju senilne i presenilne katarakte sa ugradnjom intraokularnih sočiva i za usluge hemodijalize.

Tako osim u Kliničko-bolničkom centru "Zemun", Specijalnoj bolnici "Gamzigrad“ i Opštoj bolnici "Ćuprija", određeni pacijenti uz uput izabranog lekara i stručnog mišljenja tri specijaliste, mogu u hiperbaričnu komoru o trošku države i u jednu kliniku u Beogradu i u Vrnjačkoj Banji. Na to imaju pravo pacijenti koji imaju jednu od deset indikacija.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/marin, flickr/astroshots42 Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/marin, flickr/astroshots42

- Na lečenje kiseonikom mogu se lečiti akutna trovanja sumporom, sepsa, gasna embolija, gasna gangrena, kraš sindrom, kompromitovani transplantati, osteomilitis odnosno upala kostiju, zatim opekotine drugog i trećeg stepena naviše od 30 odsto ukupne površine tela, dijabetične angiopatije i nezarastajuće rane - navode u Fondu zdravstva.

DIVNE VESTI: Pomera se starosna granica za veštačku oplodnju!

Pacijenti u Srbiji na operaciju katarakte čekaju od jedne do pet godina u zavisnosti od zdravstvene ustanove. To čekanje biće skraćeno tako što će se ove operacije pored 30 obavljati i u deset privatnih u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zrenjaninu.

Foto: Promo Foto: Promo

Kod privatnika mogu i bubrežni bolesnici koji moraju na hemodijalizu. Njima je dijaliza omogućena u četiri privatne ustanove u Beogradu i Novom Sadu.

Što se vantelesne oplodnje tiče, o trošku države, parovi koji ne mogu da dođu do potomstva, mogu pokušati da se ostvare kao roditelji lečenjen neprolodnosto ui jednoj od 11 ustanova - u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Leskovcu.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

LEPE VESTI ZA SRBIJU: Treći pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Fonda zdravstva

Inače, država finansira tri pokušaj lečenja neplodnosti.

Detaljnije informacije gde se i šta može lečiti kod privatnika o trošku države možete pronaći ovde.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heh

    8. septembar 2016 | 20:15

    e baš sam hteo na jednu veštačku oplodnju da idem, aj kad je džabe

  • Radovan

    9. septembar 2016 | 07:53

    Ovo je vrlo dobro i zasluzuje pohvalu. Tamo gde drzava nema kapacitete treba da se obrati privatnicima. Treba i CT i MRI ugovoriti sa privatnicima i tako relaksirati cekanja na preglede skratiti liste cekanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA