GENOCID U SIRIJI: Ponovo bacaju hlor po ljudima, deca u živim ranama (FOTO) (VIDEO)

Žrtve napada u Alepu su imale probleme sa disanjem, težak kašalj, a na odeći je mogao da se oseti miris hlora

  • 5

Rat u Siriji ne jenjava, samo menja oblike, koji zabrinjavaju kako tamošnje stanovništvo, tako i čitavo čovečanstvo. Prema poslednjiim izveštajima sa borbenog polja u Sirji, pobunjenici tvrde da vladino ratno vazduhoplovstvo baca bombe punjene hlorom na naseljena područja grada Alepo, dok sirijska vlada negira korišćenje bojnih otrova.

KRVAVA BEBA PLAČE I VRIŠTI posle napada hlorom u Siriji. Prizor koji će vam se urezati u sećanje (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Spasilačke ekipe objavile su snimke na kojima se vide deca koja plaču i vrište, kao i muškarci kako kašlju.

Vladini helikopteri izbacili su na sirijski grad barel bombe koje sadrže hlor, što je uzrokovalo gušenje 80 ljudi, kako je saopštila sirijska civilna zaštita. Međutim, sirijski vojni izvori demantovali su optužbe da su u sredu napali Alepo hlorom, i tvrdili su da su izveštaji o gušenju "pokušaj pobunjenika da skrenu pažnju sa brojnih poraza".

Zastrašujuća je činjenica da je najmanje 37 dece ranjeno u ovim napadima, prema izveštajima lekara u Alepu.

Foto: Tanjug/AP/Aleppo Media Center Foto: Tanjug/AP/Aleppo Media Center

Žrtve napada su imale probleme sa disanjem, težak kašalj, a na odeći je mogao da se oseti miris hlora, kako se navodi u saopštenju koje nije zvanično potvrđeno.

Na internetu su se pojavili snimci dece u stravičnim mukama, koja su ranjena i krvava ležala na bolničkim krevetima. Mnoga su imala problema sa gušenjem i nosila su maske i disala pomoću respiratora.

Foto: Tanjug/AP/Aleppo Media Center Foto: Tanjug/AP/Aleppo Media Center

Povodom ovog napada, Organizacija za zabranu hemijskog oružja najavila je istragu o upotrebi hlora u Alepu, navodeći da su prijave o korišćenju tog gasa uznemirujuće. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je u obavezi da razmotri izveštaje kontrolne grupe Ujedinjenih nacija i Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCV), koji okrivljuju sirijske vladine snage za napade toksičnim gasovima.

Da podsetimo, pripadnik sirijske organizacije za zaštitu civila Ibrahem Alhadž rekao je da je došao na mesto navodnog napada hlorom ubrzo nakon što je helikopter ispalio barele u kojima su se, kako tvrdi, nalazila četiri cilindra sa hlorom. Prema njegovim rečima, cilindri su ispaljeni na naselje al-Sukari, gde je u tom trenutku bilo mnogo ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • They Live

    8. septembar 2016 | 15:22

    Gde li je putin smrad sad ?

  • Ser Žile

    8. septembar 2016 | 14:51

    I posle raznorazni naučnici i pametnjakovići počnu da pričaju i dokazuju kako je hlor u vodi za piće bezopasan po zdravlje ljudi...

  • Tutor

    8. septembar 2016 | 21:00

    Ha, teroristi tvrde, mora da je istina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA