≫ 

PANIKA U MAKEDONIJI NAKON ZEMLJOTRESA: Nema prijava o povređenima, štete ima na krovovima i zgradama

Najmanje četiri snažna naknadna potresa usledila su posle velikog potresa, dok je jedan manji potres zabeležen ranije tokom dana

  • 2

Zemljotres za koji se preliminarno procenjuje da je bio jačine 5,3 stepeni po Rihterovoj skali koji je danas po podne pogodio Skoplje pričinio je manje štete zgradama, ali nije prijavljeno da je iko povređen, rekla je Dragana Cernih iz makedonske seizmološke službe, javlja AP.

ZEMLJOTRES ZATRESAO SKOPLJE RANO JUTROS: Procenjuje se šteta

Cernih je američkoj agenciji rekla da je dobila prijave o pukotinama u zidovima zgrada ili o srušenim dimnjacima, kao i o šteti nanetoj krovovima u selima u okolini Skoplja.

LJUDI PANIČNO NAPUŠTAJU SKOPLJE: Nova serija zemljotresa ponovo preplašila žitelje makedonske prestonice!

Prema njenim rečima, najmanje četiri snažna naknadna potresa usledila su posle velikog potresa, dok je jedan manji potres zabeležen ranije tokom dana.

Američki geološki zavod je takođe saopštio da je preliminarna jačina zemljotresa koji je pogodio Skoplje 5,3 stepeni po Rihterovoj skali, sa epicentrom oko četiri kilometra istočno-severoistočno od Skoplja, na dubini od 10 kilometara.

Nemački istraživački centar za geološke nauke (GFZ) sa sedištem u Potsdamu saopštio je, međutim, da je zemljotres bio jačine pet stepeni, navodi AP, uz napomenu da eksperti za zemljotrese često iznose različite procene o jačini potresa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    12. septembar 2016 | 00:05

    Dragi moji Makefonci soberete si go zlatoto,parite i slikite koji gi imste,bidejki sto i da se sluci samo slikite ke ostanat vo spomen.ova vi go kazuvam od iskustvo mnogu pogolemo i potragicno,neka ve dragi Bog cuva

  • M i LOS

    13. septembar 2016 | 13:26

    ZABOLEME ZA COKALIJE NIJE VAS INTERESOVALA SRBIJA EEEEE SADA GA DUVAJTE.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA