SRBI ODLUČUJU O SUDBINI MIGRANATA: Oko 110.000 naših građana može da glasa na referendumu u Mađarskoj

Kampanju za mađarski referendum u Srbiji vodi Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koji od prošlog ponedeljka održava tribine u nekoliko vojvođanskih mesta sa pretežno mađarskim stanovništvom

  • 2

Oko 110.000 građana Srbije, koji imaju dvojno državljanstvo, moći će da glasa na referendumu protiv politike kvota EU za prihvat migranata, koji 2. oktobra organizuje Mađarska, objavila je Politika. Kampanju da se glasa protiv kvota EU u Srbiji vodi Savez vojvođanskih Mađara.

UZNEMIRUJUĆE: Krvoločni psi napadaju ljude na srpskoj granici, KIDAJU IM MESO dok se previjaju od bolova (FOTO)

Politika piše da mađarska vlast vodi kampanju da građani zaokruže "ne", a Mađarska je preplavljena bilbordima koji ili pozivaju da se glasa odrično ili sadrže poruke koje treba da upozore na opasnost od dolaska migranata.

Ova kampanja prelila se i na Vojvodinu, a usmerena je na oko 110.000 građana Srbije koji, kako se procenjuje, imaju dvojno državljanstvo. Svi oni imaju pravo da glasaju i na mađarskom referendumu.

ORBAN SAMO ŽELI DA UZME VIŠE PARA OD EU: Mađarski političar otkrio zašto premijer ne veruje Evropi i kako vlada državom

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Kampanju za mađarski referendum u Srbiji vodi Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koji od prošlog ponedeljka održava tribine u nekoliko vojvođanskih mesta sa pretežno mađarskim stanovništvom. Rukovodstvo partije, istoričari, analitičari i sveštenici na tribinama govore o migracionim tokovima i pozivaju građane da se na referendumu izjasne protiv kvota, navodi Politika.

Lider SVM-a Ištvan Pastor rekao je, najavljujući kampanju, da su Mađari u Vojvodini deo mađarske nacije, a da je pitanje kvota nacionalno jer određuje kako i u kojim okolnostima će se odvijati život na mađarskoj teritoriji.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA