• 24

DODIK ODLUČAN: Ni Putin ne može da promeni odluku o referendumu

Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS sa Rusijom a ne zbog referenduma. Ja ću izložiti situaciju kao i Putin što će, saslušaćemo jedan drugog ali referendum se neće odlagati. Začudili bi se koliko je on zapravo i i upoznat sa situacijom ovde i koliko detalja ima - kazao je Dodik

  • 24

Predsednik RS Milorad Dodik, koji će se sutra sastati u Moskvi sa Vladimirom Putinom izjavio je da ni predsednik Ruske Federacije neće promeniti odluku o održavanju referenduma u Danu Republike u RS.
OGLASIO SE DODIK: Ništa od odlaganja referenduma!

- Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS sa Rusijom a ne zbog referenduma. Ja ću izložiti situaciju kao i Putin što će, saslušaćemo jedan drugog ali referendum se neće odlagati. Začudili bi se koliko je on zapravo i i upoznat sa situacijom ovde i koliko detalja ima - kazao je Dodik.
Dodik je još jednom pozvao sve građane RS da izadu na referendum u što većem broju.
- Mislim da treba prestati sa špekulacijama, 25. septembra se održava referendum. Sve je spremno, glasački listići, birački spiskovi. Ovo je bila dobra prilika da uvežbamo naše ekipe za ovakve prilike - dodao je Dodik u izjavi novinarima u Laktašima.
Povodom aktuelne situacije u BiH, Dodik je rekako da Srpska ne preduzima nikakve akcije nasilja, niti se priprema za rat, ali i da niko ne treba da sumnja u to da je spremna da odbrani svoju teritoriju.
Dodik je ocenio da su izjave bivšeg generala Armije RBiH Sefera Halilovića pogrešne i nepotrebne, te da Bošnjaci na taj način ne mogu ništa da urade i grdno se varaju ako misle da Srpska nije spremna i sposobna da se brani.
- Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute - rekao je Dodik novinarima u Laktašima, komentarišući Halilovićeve pretnje oružanim sukobom u BiH i tvrdnje da se Republika Srpska, u eventualnom sukobu, može održati najviše 10 do 15 dana.
Dodik je rekao da je međunarodna zajednica upoznata o svim tim stvarima, jer je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pre dva meseca upoznao zapadne ambasadore o naoružavanju Bošnjaka i proceni naoružanja u Republici Srpskoj što govori o tome da Halilovićeva izjava nije nimalo slučajna i da je ona deo njihovog opšteg pristupa.
- Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način isteraju Srbe iz BiH - rekao je Dodik.
On je poručio je da je Republika Srpska unesena u BiH, a ratnohuškačke izjave su samo dokaz njihovih priželjkivanja da bi na taj način mogli nešto da reše ovde.
- Ali to nije način i Republika Srpska to ne preferira. Njene sve opcije su političke, bez ijedne ratne - poručio je predsednik Srpske.
Komentarišući ponovne pozive na rat i govor mržnje Sefera Halilovića bivšeg generala Armije BiH, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske rekao je da Republika Srpska otvara fabrike i gradi puteve a ne naoružava se i sprema za rat.
(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Menso

    A može li kakav referendum o promjeni datuma u mome vjenčanome listu? I u mene hanuma ne priznaje odluke nikakvoga suda već samo ono što ona zamisli. Da je hoće nekako Dodik povesti sa sobom ako krene negdje van Bosne. Da i ja i Bosna rahat odahnemo sa ovo duše.

  • ...i td

    Poslusajte danasnji intetvju na radio Sputnjiku,svaka mu cast.

  • RUSIJA KINA

    Bravo Dodik, u svim stvarima imaš svoj stav, puno te uvazavam, kao retko kojeg političara.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima