• 10

RADE MARKOVIĆ BESAN NA LEGIJU ZBOG SVEDOČENJA U SLUČAJU ĆURUVIJA: Lagao si i izgubio čast!

Bivši šef DB-a napomenuo je da ovo nije prvi put da je Ulemek nudi svoje usluge vlasti i da ga ona koristi

  • 10

Povodom svedočenja Milorada Ulemeka Legije pred Specijalnim sudom u vezi ubistva novinara Slavka Ćuruvije, danas je njegove tvrdnje kao lažne i netačne odbacio nekadašnji šef Državne bezbednosti Radomir Marković, inače prvooptuženi za zločin koji 17 godina čeka na rasvetljenje.
LEGIJA O UBISTVU ĆURUVIJE: Milorad Ulemek ključni svedok, prvi put javno o likvidaciji novinara

On je negirao Ulemekove navode, tvrdeći da nekadašnji komadant JSO ne govori istinu i da je "izgubio čast".
"PRETILI MI KAKO NE BIH SVEDOČIO": Evo šta je Legija govorio na suđenju za ubistvo Ćuruvije
Izlažući detaljno primedbe na Ulemekov iskaz, Marković je naglasio da sastanka u njeogovoj kancelariji, koji je Ulemek opisao u svedočenju, nikada nije ni bilo.
Bivši šef DB-a je napomenuo da ovo nije prvi put da je Ulemek nudi svoje usluge vlasti i da ga ona koristi.
Legija progovorio o Ćuruviji, "mozak operacije" bio je Rade Marković
A na Ulemekovo objašenje da je rešio da priča da bi povratio oduzetu čast, Marković je naveo: “Moram da mu poručim da čast niko ne može da mu oduzme - može samo da je izgubi, što se upravo dogodilo”.
Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP


Primedbe na Ulemekov iskaz daju i ostali optuženi i njihovi avdokati, a suđenje će biti nastavljeno svedočenjem nekadašnjeg pripadnika “zemunskog klana” Miloša Simovića.
Ulemek je u jučerašnjem svedočenju rekao da nema neposrednja saznanja o ubistvu novinara osim onoga što je saznao iz razgovora sa tadašnjim načelnikom DB-a, prvooptuženim u postupku za ubistvo Ćuruvije - Radomirom Markovićem u njegovoj kancelariji.
Ulemek je ispričao da je Marković u tom razogovoru Romića i Kuraka nazvao "Radonjinim ljudima koji su ubili Ćuruviju".
Navodeći da mu je prećeno zbog svedočenja protiv DB-ovaca, Ulemek je u više navrata je odbio da kaže ko mu je, gde i kada uputio pretnje, navodeći da će to sam da reši.
Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, pripadnici tog centra Ratko Romić i Milan Kurak - koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva.
Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP


Radonjić i Romić se nalaze u pritvoru od hapšenja u januaru 2014. godine.
Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.
Radonjić i Marković se terete za podstekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo, a svima im preti kazna od 30 do 40 godina zatvora.
Prema optužnici, Ćuruviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu u glavu.
Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, a radi očuvanja postojeće vlasti".
Ubijen je u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SIMEON

    Gde je tvoja čast G-dine Markoviću....?.. Legija čast, ponos i dostojanstvo nikada nije,niti će izgubiti. On je profesionalni vojnik ma gde se nalazio. Heroj Srbije. Dok si "drljao fotelju" on se borio za za svoj narod, a zbog toga se i vratio.Jednom patriota uvek patrita. Uvek će biti na čelu kolone za dobrobit Srbije. On je legionar, jedan od najboljih.Niti je nalogodavac, niti ubica. Činjenica je samo da mnogo toga zna.

  • miki

    Vojnicina

  • Petar pan

    Legija laže naravno. Hoće samo da privuče pažnju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima