≫ 

ISPOVEST TAMARE (16) IZ SRBIJE: Rekao mi je da me voli, pa me terao na seks s drugima! TOLIKO SU SE IŽIVLJAVALI DA SADA MRZIM SEBE

- Nekad mislim da bi bilo bolje da su me ubili, jer je teško živeti sa sećanjima na ono što su radili sa mnom - kaže jedna od brojnih žrtava trgovine ljudima

  • 12

Tamara (16) je išla u drugi razred srednje škole kada je upoznala Marka. Kako je živela sa majkom alkoholičarkom koja nije brinula o njoj, i izopštena iz društva zbog teškog života, jedva je dočekala nekog ko će je spasiti. Marko je odvukao od kućnog pakla, ali samo da bi je uvukao u pakao prostitucije.

ISPOVEST PETRA (16): Dopisivao sam se s devojkom na Fejsu, a na sastanku se pojavio ON i uništio mi život

- Niko u razredu me nije zvao po imenu, bila sam "glupača" ili u najboljem slučaju "ona". Devojke su mi se obraćale samo kad beže s časa, pa mi zaprete da ne smem da ih prijavim. Marka sam videla nekoliko puta da sedi s njima, izlazili su zajedno - priseća se Tamara prvih susreta sa čovekom koji će joj ubrzo upropastiti život.

ISPOVEST KATARINE: Otišla sam da čuvam decu u Beču za 1.000 evra, a tamo su me silovali (FOTO) (VIDEO)

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Nije razmišljala o njemu sve dok se nije ponudio da je poveze u školu. Pristala je zato što joj je delovao bezopasno. I tako je sve počelo. Predstavljao se kao gradski momak u skupom automobilu koji je došao u kratku posetu porodici.

- Znao je šta da kaže i uradi u svakom trenutku, kako da se pored njega prvi put osetim sigurno. Pričao mi da zaslužujem bolji život i da on to može da mi pruži. Svakodnevno me nagovarao da pobegnem s njim od majke alkoholičarke - priča jedna od brojnih žrtava trgovine ljudima.

Sve se brzo dešavalo, obasipao je pažnjom i ljubavlju. Devojčica od 16 godina nije ni slutila šta joj sprema, a tome je doprinela zaljubljenost koja je sve više rasla.

- Kada je shvatio da sam zaljubljena, nije više oklevao i rekao je da imam još samo jedan dan da se odlučim jer se vraća u Beograd. Ni ja nisam oklevala i rešila sam da pobegnem od majke i pođem s njim. Bila sam sigurna da za mene od tog trenutka počinje bolji život - kaže Tamara.

Sa majkom nije ni razgovarala. Samo se spakovala i sutradan bila na putu za Beograd. Ali, u prestonici se zadržala kratko, tek koliko je trebalo da je preuzmu ljudi koji su na višem položaju u lancu trgovine ljudima. Marka više nikad nije videla.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Uništili su mi život. Primoravali me na stvari koje ne mogu ni da izgovorim i zbog kojih nijedan psiholog ne može da mi pomogne. Nekad sam morala da budem i sa nekoliko muškaraca dnevno koji su se iživljavali nada mnom. Mrzela sam ih, ali još više sam mrzela sebe - priča nesrećna devojka.

Posle pakla prostitucije u koji su je uvukli, ne može da zamisli da će nekad voditi normalan život i imati porodicu. Iako nije ni za šta kriva, muči je i osećaj sramote zbog kog ne sme da izađe na ulicu.

- Ja sam jedna od retkih koja je uspela da se spase. Ali, nekad mislim da bi bilo bolje da su me ubili, jer je teško živeti sa sećanjima na ono što su radili sa mnom - završava svoju ispovest nesrećna devojka.

Foto: Ilustracija: Profimedia Foto: Ilustracija: Profimedia

Tamarina priča pokrenula je veliku akciju u borbi protiv trgovine ljudima. Udružili su se Fond UNITAS, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a.

Snimljen je dokumentarac „Posmatrači“, reditelja Nikole Ljuce koji za cilj ima podizanje svesti o ovoj vrsti kriminala, kao i predočavanje načina prevencije trgovine ljudima.

Zbog toga će film biti prikazan u velikom broju osnovnih i srednjih škola širom Srbije, kako bi deca shvatila da nisu sama u problemu koji ih je zadesio, da ne smeju osećati stid i da treba da podele svoje strahove i sumnje sa bližnjima i specijalizovanim institucijama.

(Jasmina Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    20. oktobar 2016 | 18:10

    Svi korisnici takvih usluga su saučesnici koji treba da odgovaraju isto kao i makroi.

  • Milica

    20. oktobar 2016 | 17:58

    Nedaj Boze nikome

  • stvarno?

    20. oktobar 2016 | 17:25

    Pa drzavne ustanove znaju vecinu trgovaca ali ne preduzimaju nishta . Dok narid ne pochne organizovano da linchuje kriminalce nishta se nece promeniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA