PEKLI RAKIJU A ONDA JE NEŠTO PUKLO: Cela garaža je počela da BUKTI, sve je izgorelo!

U požaru koji je izbio u garaži kuće, napravljena je ogromna materijalna šteta, a isparilo je i preko dve tone rakije

  • 4

Više od šest sati je bilo potrebno vatrogascima iz Kavadaraca i Negotina, na jugu Makedonije, da ugase požar na garaži i u dvorištu jedne kuće u kavadaračkom selu Sopot.

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA MAKEDONIJU: Baka (84) izgorela u STRAVIČNOM požaru, deka povređen u pokušaju da je spasi

Vatrena stihija je u paru pretvorila preko dve tone rakije i domaćinu pričinila ogromnu materijalnu štetu.

- Nešto je jako puklo sinoć oko ponoći. Odmah smo skočili iz kreveta i imali šta da vidimo! Gorela je cela garaža u dvorištu. U požaru su izgorela dva automobila i traktor, motor za traktor, dva skutera, dve cisterne i dva bureta sa preko dve tone rakije, četrdesetak plastičnih kanti, dve prskalice za tretiranje sa pesticidima, mašina za mlevenje grožđa, bure sa 200 litara nafte, agregat za navodnjavanje, dva aparata za zavarivanje i brusilica - požalio se vlasnik kuće, koji nije želeo da otkrije svoj identitet.

Zbog jačine požara, vatrogascima iz Kavadaraca u pomoć su priskočili i vatrogasci iz kompanije "Kožuvčanka" iz susednog grada Negotina.

Uzroci požara, u kome srećom nije bilo žrtava, istražuju se, a vatrogasci upozoravaju žitelje ovog vinogradarskog kraja, koji u ovom periodu masovno peku rakiju, na poseban oprez.

- Puno ljudi iz Kavadaraca, Negotina i okoline na kraju pečenja rakije otvaraju vrata gorionika ispod kazana, i ako ne paze, može se desiti da neka iskra iskoči i izazove požar ako se u blizini nalaze zapaljive materije. Zato preporučujemo da se odstrane sve zapaljive materije dalje od kazana, i dok vatra još gori, da se kazan ne ostavlja sam - ističu u Protivpožarnoj jednici u Kavadarcima.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale71

    20. oktobar 2016 | 14:44

    E to je prepečenica!

  • stvarno?

    20. oktobar 2016 | 14:45

    A kako je Toma?

  • Ljubica

    21. oktobar 2016 | 22:04

    Zivim u beogradu 60godine.rogjena sam u kavadarcima. Rakija se u tikvesu ka vadarci pece u zidanim kazanima u pomocnim delovima kuce.ja dok sam spremala lekcije i pisala domaci pekla rakiju.u mom rodnom mestu postoji srednja vinarska skola.vinograd se voli kao dete i neguje.ovo je redak slucaj sto se desilo.ove godine u kavadarcima grozgje je ostalo neobrano jer vinogradari nisu imali kome da ga prodaju.tuzna sam zbog toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA