≫ 

OSKRNAVILI TITOV PARK U PULI: Na biste 10 antifašističkih boraca stavljene crne vreće sa krstom

On je osudio i napravu koja aludira na vešala, a koja je takođe postavljena pored bisti, i pozvao policiju što pre pronađe počinitelje tog prekršajnog dela

  • 14

U noći između nedelje i ponedeljka na biste 10 istarskih antifašističkih boraca u Titovom parku u Puli postavljene su crne vreće s belim krstom, a ispred spomenika i vešalo, piše "Novi list".

STROGO ČUVANA TAJNA KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE: Ispovest čoveka koji je pokušao atentat na Tita!

Iako počinitelj koji se krije iza nekoliko pseudonima, to naziva umetničkom instalacijom s porukom koju je poslao na nekoliko adresa medijskih kuća, gradonačelnik Boris Miletić najoštrije je danas osudio taj incident.

- Najoštrije osuđujem incident koji se sinoć u noćnim satima dogodio u Titovom parku u Puli gde su nepoznate osobe postavile sablasne crne plastične vreće s belim krstovima preko bista naših poznatih i slavnih istarskih antifašističkih boraca -  rekao je Miletić.

On je osudio i napravu koja aludira na vešala, a koja je takođe postavljena pored bisti, i pozvao policiju što pre pronađe počinitelje tog prekršajnog dela.

Gradonačelnik je napomenuo da o tom činu Grad Pula kao nadležna institucija nije bio obavešten, istakavši da je Pula multikulturalni i multietnički grad koji neguje vrednosti tolerancije i antifašizma i diči se antifašističkom istorijom i njenim borcima koji su živote dali za slobodu i jednakost svih građana Pule i Istre.

- Naše zajedničke vrednosti suživota i tolerancije, odnosno vrednosti antifašizma i njegovu ostavštinu, nastavićemo da branimo po svaku cenu", naglasio je Miletić - navodi "Novi list".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjo

    25. oktobar 2016 | 00:16

    A ko je to tito i njegov park

  • antonio

    25. oktobar 2016 | 06:26

    klasično hrvatsko licemjerje,pokupili sve biste po graduu i naperili ih ka Italiji.Naime jedino što hrvati "priznaju" Brozu je iredentizam i osvajanje Istre

  • flamantes

    25. oktobar 2016 | 16:44

    A vama krivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA