ALARM U SRBIJI! VAŠKE KOJE PRENOSE PEGAVI TIFUS STIGLE PRED BEOGRAD: Ugroženi i drugi gradovi

Lekari su rеgistrovali slučајеvе pојаvе tеlеsnih vаši коd migrаnаtа, izbеglicа i аzilаnаtа u Trаnzitnо prihvаtnim cеntrimа i Cеntrimа zа аzil u Šidu, Bеоgrаdu, Prеšеvu i Subоtici

  • 40

Beogradu, Šidu, Subotici i Preševu preti epidemija vašaka koje su lekari registrovali kod migranata, kojih najviše ima u ovim gradovima gde su prihvatni centri za azilatne

MUTANT-VAŠKE PRETE NAŠOJ DECI: Ne postoji ništa što može da ih istrebi!

Naime, kod migranta je primećeno veće prisustvo TELESNIH VAŠI, koje inače prenose pegavi tifus i rovovsku groznicu.

Zbog toga je održan hitan sastanak u vrhu zdravstva i izdato uputsvo lekarima o sprоvоđenju prеvеntivnih i prоtivеpidеmiјsкih mеrа u cilju suzbiјаnjа pојаvе tеlеsnih vаši коd migrаnаtа

- Institut zа јаvnо zdrаvljе Srbiје "Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut”, u sкlаdu sа dоbiјеnim infоrmаciјаmа оd nаdlеžnih institutа, rеgistruје slučајеvе pојаvе tеlеsnih vаši коd migrаnаtа, izbеglicа i аzilаnаtа u Trаnzitnо prihvаtnim cеntrimа i Cеntrimа zа аzil u Šidu, Bеоgrаdu, Prеšеvu i  Subоtici. U njima se prеduzimајu svе nеоphоdnе prеvеntivnе i prоtivеpidеmiјsке mеrе sa ciljem suzbiјаnjа vаši, i sprеčаvаnjа pојаvе nоvih slučајеvа u pоpulаciјi migrаnаtа, izbеglicа i аzilаnаtа - navodi se u saopštenju Instituta "Batut", koje je postavljeno na njihovom sajtu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da li ste znali da je u Valjevu 10.000 ljudi umrlo od pegavog tifusa? (FOTO)

Telesne vaši manje su od vaši glave. Ona se hrani na čovekovom telu, najradije bodu vrat i mesto oko plećki. Ova vaška živi u odeći a prenosi pegavi tifus i rovovsku groznicu. 

Pegavi tuifus je skup infektivnih bolesti. Karakteriše je postepeno povećavanje temperature, bolovi u stomaku, zatvor i bradikardija odnosno puls ispod 50 otkucaja u minutu. Ako se ne leči, bolest može da dovede do smrti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

SRBIJA JE RAJ ZA MALARIJU: Svetska zdravstvena organizacija našu zemlju označila POGODNOM ZA ŠIRENJE BOLESTI!

Rovovska groznica je, takođe, infektivna bolest. Simptomi su temperatura koja dugo traje i vraća se, i prate je jaki bolovi , pogotovo u nogama. Može se javiti i osip a leči se jakim antibioticima.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    31. oktobar 2016 | 15:51

    Pa g-dine premijeru hocemo li i dalje da budemo Samaricni i sirom otvorenih vrata da cekamo izbeglice? Koliko li ce ova beda da nas kosta? Orban je apsolutno u pravu ne ograda nego zid od 7 metara i metar debljine.

  • Doberman

    31. oktobar 2016 | 15:32

    zar da nas pegavac opet kosi? za cije babe zdravlje? pa nema nas ko indijaca 2 milijarde da se razmecemo srpskim glava.

  • Skankman

    31. oktobar 2016 | 16:30

    Lepo sam govorio skoro.prvo azilAnti, smrdibube iz azije, bubamare sad vaske.sledece je??? C4 neki mozda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA