Tužilaštvo BiH traži pritvor za svih 10 optuženih za ratne zločine nad Srbima

Svi uhapšeni u jučerašnjoj akciji ispitani su u Tužilaštvu, a više informacija o ovom slučaju biće objavljeno do kraja dana, navodi N1TV

  • 2

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražiće meru pritvora za svih deset uhapšenih u akciji pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu na području Orašja, prenela regionalna N1TV.

U BiH uhapšeno 10 osumnjičenih za ratne zločine nad Srbima

Tom mediju je iz Tužilaštva BiH potvrđeno da bi ročište o određivanju pritvora trebalo da bude održano popodne.

Svi uhapšeni u jučerašnjoj akciji ispitani su u Tužilaštvu, a više informacija o ovom slučaju biće objavljeno do kraja dana, navodi ova TV.

Uhapšeni bivši pripadnici Hrvatskog veća odbrane terete se da su u Orašju, Vojne policije HVO i policijskih struktura, kao i stražara u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti sa područja Orašja i okolnih mesta od meseca aprila 1992. pa do jula 1993.

Hrvatska je ogročena zbog hapšenja bivših priapdnika HVO i od nadležni institucija BiH će tražiti posetu i razgovor sa pritvorenicima, saopštio je ranije danas ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Srpska

    1. novembar 2016 | 16:22

    Nije mi jasno šta Hrvatska ima da bude ogorčena kada oni zvanično nisu učestvovali u ratu u Bosni? Ako jesu to onda znači da su bili agresori!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA