≫ 

ZA DLAKU IZBEGNUTA KATASTROFA: Meso zamrznuto 1982. moglo da potruje ljude u Srbiji

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija, objašnjava se u saopštenju

  • 60

Tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine stigao je u luku Bar u Crnoj Gori i sve mere su preduzete da ne stigne na tržište Srbije, saopštila je Uprava carina.

Za njim i njegovim citatima je odlepio region: On je A. T. i ovo je njegova priča (FOTO)

Svim carinarnicama naloženo je da preduzmu mere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa s posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu, navodi se u saopštenju.

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija, objašnjava se u saopštenju.

Bure Tarabića pomoglo Donaldu Trampu da pobedi! (FOTO)

Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane ''dubinske kontrole''.

Uprava carina je navela da će kao i do sada učiniti sve što je u njenoj moći da se spreči bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbednosti i zdravlja građana.

MOŽETE DA BACITE OPKLADU: Ovo je najpreciznija vremenska prognoza za Srbiju u narednih 7 dana

- O postojanju navedenog tovara obavešteni svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije Srbije – navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / mojnovisad.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA