≫ 

MOŽETE DA BACITE OPKLADU: Ovo je najpreciznija vremenska prognoza za Srbiju u narednih 7 dana

Najpreciznija prognoza je ona koja se daje za pet do sedam dana, sve preko toga je nepouzdano

  • 2

Mada mnogi smatraju da je vremensku prognozu lako pogoditi, istina je sasvim drugačija.

MOŽE IMATI UTICAJ I NA SRBIJU OVE ZIME: Rusiju nije okovao ovakav sneg još od 1998. godine, ljudi zarobljeni u kućama (FOTO) (VIDEO)

Najpreciznija je ona koju meteorolozi daju za period od pet dana i tu je procenat uspešnosti 90-95 odsto, skoro da možete baciti opkladu da će se tako biti kako vam iskusni stručnjaci kažu, sve preko toga može biti čisto nagađanje. Postoje tendencije, postoje nagoveštaji i za period do sedam, osam dana, ali sve preko toga je puko nagađanje, bukvalno.

Ovog puta ćemo se baviti prognozom upravo za tih 5+2 dana. Počev od petka 18. novembra, do utorka 22. novembra, vreme u Beogradu, ali i većem delu Srbije, izuzev Negotinske krajine (tamo će maksimalna temperatura biti do 10 stepeni) biće u rasponu između 13 i 18 stepeni Celzijusa, sa mogućim minimalnim odstupanjima od stepen-dva. Ako idemo malo dalje, stvari se neće promeniti drastično ni do sedmog dana, mada se očekuje blaži pad, na prosečnih desetak stepeni.

"Usudićemo" se da prognoziramo i za onaj deo nakon sedmog dana, koji je, kao što smo i naglasili, nepouzdan, i postoje dva scenarija - jedan je da će se topao vazduh nad većim delom Evrope zadržati i nakon 25. novembra, a drugi je da će hladnoća iz Sibira prodreti do Balkanskog poluostrva i zimoljupcima konačno doneti pahulje i u nižim predelima. Ove jeseni, zasad, sneg su videli samo na Kopaoniku i možda u još retkim predelima naše zemlje, isključivo planinskim.

Malo veće šanse, ipak, dajemo scenariju da će se zadržati toplije vreme, bez padavina i nakon tog 25. novembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    18. novembar 2016 | 00:42

    U Vranju je padao grad veličine lešnika pre dve godine 17-18 novembra od tada me ništa ne može iznenaditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA