NATO KRITIKUJE RUSIJU ZBOG RAKETA NA BALTIKU: Smatraju da se Rusi pripremaju za napad

NATO je, u saopštenju dostavljenom američkoj agenciji, naveo da raspoređivanje raketa u blizini granica Severnoatlantske alijanse "ne pomaže snižavanju tenzija niti čini odnose dve strane predvidivim"

  • 14

NATO je danas kritikovao Rusiju zbog raspoređivanja protivbrodskih raketa na krajnjem zapadu baltičkog regiona kao "agresivno vojno zauzimanje položaja" i pozvao na dijalog kako bi se ublažili eskalirajući odnosi, javlja AP.

POSLEDNJE ZBOGOM PUTINA I OBAME: Hladno rukovanje i pogled sa strane (FOTO) (VIDEO)

NATO je, u saopštenju dostavljenom američkoj agenciji, naveo da raspoređivanje raketa u blizini granica Severnoatlantske alijanse "ne pomaže snižavanju tenzija niti čini odnose dve strane predvidivim".

NATO je pozvao na veću transparentnost kad je reč o vojnim aktivnostima "kako bi se izbegli incidenti i opasnost od nesporazuma".

Moskva je uložila energičan prigovor na raspoređivanje vojnih jedinica Alijanase u blizini ruskih granica, a sada raspoređuje raketne lansere u regionu Kalinjingrada, koji se graniči sa Poljskom i Litvanijom, koje su članice NATO-a, navodi AP.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će Moskva uzeti na nišan lokacije NATO-a ako bude smatrala da prete Rusiji, prenele su ruske agencije u ponedeljak uveče.

Foto: Wikimedia/Ştefan Ciocan Foto: Wikimedia/Ştefan Ciocan

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije danas rekao je novinarima da Moskva ima pravo da obezbedi svoje granice s obzirom na vojno jačanje NATO-a na ruskim granicama, javio je Tas s.

OBAMA ŽELI DA REŠI KRIZU U UKRAJINI PRE KRAJA MANDATA: Moram sa Putinom da postignem dogovor (FOTO)

Upitan kako komentariše raspoređivanje ruskih raketnih sistema u reginu Kalinjingrada, Peskov je rekao da "Rusija čini sve što može kako bi ozbedila svoje granice uzevši u obzir akcije NATO-a".

- Ta alijansa je agresivan blok, tako da Rusija preduzma potrebne korake. U tom smislu, ima suverena prava da preduzme sve mere na svojoj teritoriji - istakao je portparol Kremlja.

On nije odgovorio da li su raketni sistemi već raspoređeni u regionu i da li će tamo biti trajno raspoređeni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. novembar 2016 | 17:43

    NATO POSTAVLJA NUKLEARNE BOJEVE GLAVE NA RUSKE GRANICE A RUSI U ODBRANI ISTO TO RADE !!! PUTINE A KADA CE SRBIJA DOBITI SISTEME ODBRANE S300,S 400 I NUKLEARNE BOJEVE GLAVE ZA ODBRANU OD NATO OKUPATORA!!!??????!!!!???? NAMA TREBAJU RUSKE BAZE !!!!!!!!!!!!!!! SRBIJA JE O NATO OKRUZENJU !!!

  • Milojko

    22. novembar 2016 | 18:52

    Treba Srbija da pomogne Rusima nek postave rakete u Srbiji možda se i naši tradicionalni neprijatelji i.komsije smire

  • Xxx

    22. novembar 2016 | 19:46

    Sram Vas bilo Rusi,kako si usudite na SVOJOJ zemlji gomilati rakete????Ima da sad odgovarate sto Nato nema miran san ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA