STRAVIČAN CRNI BILANS SRBIJE: Za samo tri dana 11 poginulih u saobraćaju! Evo kako će se tome stati na put

U prvih 10 meseci ove godine u saobraćaju je poginulo 496 osoba, a u 2015. u istom periodu 500 osoba, dok je broj povređenih identičan tom periodu ove i prošle godine

  • 13

Na putevima u Srbiji je u prethodna tri dana poginulo 11 osoba, izjavio je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković i najavio da će biti pojačane kontrole, kao i da će se više kontrolisati automobili sa motorim sa više od 100 konjskih snaga.

Podignuta optužnica protiv čoveka koji je pretio bombom ispred Vlade: Moguća kazna 2,5 godine zatvora

Milinković je, na konferenciji za novinare povodom akcije Auto-moto saveza Srbije "Ispravno vozilo-bezbendo vozilo" od 21. do 26. novembra, rekao da će MUP od ponedeljaka preduzeti niz aktivnosti za pojačanje kontrole saobraćaja, kada je reč o brzini, alkoholu i pojasevima.

- Takođe, kontrolisaće se pojačano tehnička ispravnost uređaja, ali i posedovanja obavezne opreme - trouglova, zimske opreme i slično - naveo je Milinković.

Pojavila se opasna DROGA za silovanje! Sipaju je deci i devojkama u piće, a samo par kapi izaziva 6 sati amnezije

MUP je utvrdio da u Srbiji ima oko 20 odsto vozila sa više od 100 konjskih snaga, a koja učestvuju u više od 30 odsto saobraćajnih nezoda.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP/Boris Grdanoski Foto-ilustracija: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

- Više ćemo kontrolisati ta vozila, pošto idu brže, imaju veću masu i samim tim i izazivaju veće posledice u saobraćaju - naveo je on.

Prema njegovim rečima, u prvih 10 meseci ove godine u saobraćaju je poginulo 496 osoba, a u 2015. u istom periodu 500 osoba, dok je broj povređenih identičan tom periodu ove i prošle godine.

Uhapšen Valjevac zbog napada na majku osumnjičenog za ubistvo navijača Zvezde

On je dodao da će se više kontrolisati i kompleti prve pomoći, pošto je mnogima istekao rok.

Kako je rekao, za to je kazna 5.000 dinara odnosno 2.500 sa umanjenjem od 50 odsto ako se plati u predviđenom roku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Homer

    23. novembar 2016 | 15:39

    Trougao i prva pomoć će uticati na smanjenje saobraćajnih nesreća? Bahate, bezobrazne, nekulturne vozače, one koji pričaju telefonom dok voze, ili one koji snagu svojih "zveri" po gradovima testiraju, lovite i kažnjavajte.

  • Ivan

    23. novembar 2016 | 17:59

    Bolje jedna akcija na mobilne telefone ne verujem da ce prva pomoc i trougao da uticu na bezbednost voznje

  • .....

    23. novembar 2016 | 18:57

    Možete vi da kontrolišete šta god i koliko god hoćete, Srbija je zemlja u kojoj ludaci regularno voze automobile, bolesna smo, nenormalna nacija, sa nezainetresovanim ljudima na odgovornim funkcijama, nesposobni da reše probleme iz prošlosti i sadašnjosti, nema tu pomoći, nije samo problem u saobraćaju, osvrnite se oko sebe, pogledajte zombije kako se kreću pešice....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA