OVA PORODICA NA GRANICI SA SRBIJOM VODI BITKU ZA ŽIVOT: Deca gladna i nemaju novca za školu, otac teško bolestan, majka u očaju!

Ukoliko želite da pomognete Mihriji i njenoj porodici, javite se na mejl adresu hmost@frvesti.com ili pozovite broj +381 11 31 93 711 i +381 11 31 90 924

  • 7

Porodica Murić iz sela Stup na granici Srbije i Crne Gore ponovo bije bitku za golo preživljavanje, prethodno su im humanitarci na čelu sa Hidom Muratovićem poklonili kravu i motornu testeru, ali to je bilo nedovoljno za opstanak porodice.

OVO MOGU SAMO BILJANE: Samohrana majka cepa drva i kopa kanale da bi prehranila svoju decu (VIDEO)

Mihrija Murić (33) se sama brine o 53 godine starijem i šlogiranom suprugu Andulahu (86) i njihovoj deci Ernesu (14) i Enesu (12), iako se svojski trudi da sama zaradi za hleb i ne bira poslove, ne žali se i svojski podnosi tako težak život, pozvala je pre nekoliko dana Hida Muratovića i jecajući tražila da joj pošalje makar džak brašna.

- Motornom testerom ove jeseni nisam mogla ništa da zaradim, sve što smo imali smo potrošili. Ostali smo bez korice hleba u kući. Deca odlaze na spavanje bez večere, gladni su, ne mogu da kupim ni pelene šlogiranom suprugu, on je pao u postelju i više nikada nije ustao - obratila se Mihrija jecajući humanitarcu Muratoviću.

Sutradan je Mihriji autobusom upućeno 100 kilograma brašna, koje je donirao Novopazarac Mirsad Rebonja, deset litara zejtina i mnogo drugih namirnica. Stigle su i pelene za Abdulaha i paket sredstava za higijenu, odahnuli su jer bar privremeno neće gladovati.

- Na ivici smo opstanka. Trudim se, ne žalim se, spremna sam da obavljam i najteže poslove, ne biram i ne pitam, samo da ih ima. Po neki evro zaradim kao drvoseča, na rukama nosim drva iz šume, ali to je nedovoljno za preživljavanje. Sinovima nisam mogla da platim kombi do deset kilometara udaljene škole u Baću, oni danima ne idu na časove. Mislim da će prekinuti dalje školovanje, znam da ću ih na taj način osakatit, uskratiti za ceo život, ali nama je hleb sada važniji od svega - priča očajna majka i supruga.

KUVALA JE I PRODAVALA SVOJA JELA NA FEJSBUKU, a sada je čeka stroga kazna (VIDEO)

Hido Muratović je alarmirao nekoliko dobrotvora koji su odmah poslali Mihriji i njenoj porodici "prvu pomoć" od sto evra i 50 švajcarskih franaka.

- Potrošićemo ovaj za nas veliki novac za hranu i Abdulahove lekove, ako nešto ostane, kupiću sinovima tople jakne i čizme. Spremna sam da učinim sve da se opet vrate školovanju. Nemam reči da zahvalim dobrim ljudima koji su nam ranije, a i sada ponovo pomogli. Bilo nam je najteže, ne žalim se, ali bojim se da će tako ostati dok Ernes i Enes ne ojačaju i ne budu mogli sami da zarade - kaže ova hrabra žena.

Murići su zaista u užasno teškoj situaciji, čini se i bezizlaznoj. Moramo da im pomognemo makar da ne gladuju i da deca idu u školu. Divim se Mihriji i njenoj snazi i upornosti. Većina ne bi izdržala ono što ona izdržava. Možda je mogla drugačije, ali izabrala je svoj put. Pomozimo joj da ostane na njemu, jer je izabrala pošteno i plemenito - rekao je humanitarac Hido Muratović.

Ukoliko želite da pomognete Mihriji i njenoj porodici, javite se na mejl adresu hmost@frvesti.com ili pozovite broj +381 11 31 93 711 i +381 11 31 90 924.

(Telegraf.rs / Izvor:  vesti-online.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    1. decembar 2016 | 14:17

    Pa,tebi moze da bude deda.Verovatno su te mukice dali za saku para ovom coveku.Zao mi je tebe i tvoje decice.

  • Suptilno

    2. decembar 2016 | 10:57

    Znaci sa 19 godina je rodila prvo dete tada 72 godisnjaku! Strasno!

  • Tutor

    1. decembar 2016 | 19:40

    Može deda da joj bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA