Kako da trgujete zlatom? Ugrabite ovaj besplatni savet

Jedan od najmodernijih poslova današnjice – trgovina cenom zlata (takozvanim CFD-ovima zlata) na svetskoj berzi putem interneta. Ne morate biti finansijski ekspert da biste trgovali na svetskoj berzi. Tamo već trguju milioni ljudi poput vas, kao i hiljade naših sugrađana

  • 1
Foto: Promo Foto: Promo

FXLider, specijalno čitaocima "Telegrafa", poklanja e-knjigu  pod nazivom "Kako trgovati zlatom".

Preuzmite svoj besplatni primerak i savladajte osnove trgovanja zlatom na najvećem tržištu na svetu.

Knjigu preuzmite ovde.

Zlato – simbol bogatstva

Zlato se tradicionalno smatra simbolom bogatstva ali takodje se često koristi kao bezbedna investicija koja zadržava svoju vrednost u kriznim vremenima. Najveći deo globalne proizvodnje zlata obuhvataju Kina, Južna Afrika, SAD, Australija, Rusija i Peru, dok su najveći kupci Indija i Kina. Istorijski gledano Južna Afrika je bila primarni proizvođač zlata.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Besplatnu e-knjigu pod nazivom "Kako trgovati zlatom" možete preuzeti ovde.

Zlato u brojevima

Činjenica je da je iskop zlata veoma skup. Zbog visoke cene eksploatacije iz rudnika veruje se da ukupan iznos ikad iskopanog zlata jedva dostiže 145,000 tona.

Globalna proizvodnja zlata i dalje je manja od tražnje. Sa trenutnim nivoom proizvodnje očekuje se da za manje od 45 godina ukupna ponuda više neće moći da zadovolji tražnju.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Besplatnu e-knjigu pod nazivom "Kako trgovati zlatom" možete preuzeti ovde.

Od polovine 2013. godine centralne banke drže oko 32.000 tona zlata što je oko jedne petine ukupne količine ikad proizvedene. Iz ovoga se jasno vidi da centralne banke imaju veliki uticaj na kretanje cene ovog plemenitog metala.

Upravo zato 15 najvećih evropskih centralnih banaka potpisale su sporazum na sastanku 1999. godine u Vašingtonu kojim se ograničava količina zlata koju zemlje potpisnice mogu kolektivno da prodaju u toku jedne godine na 400 tona.

Foto-montaža: Profimedia/Huber images, pixabay.com Foto-montaža: Profimedia/Huber images, pixabay.com

Besplatnu e-knjigu pod nazivom "Kako trgovati zlatom" možete preuzeti ovde.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    8. decembar 2016 | 09:15

    E bas vam hvala,sada znam sta da radim sa ova dva sanduka zlata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA