MUP pojačava kontrolu saobraćaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače dvotočkaša, da svoje kretanje prilagode uslovima saobraćaja

  • 0

Saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu pojačaće kontrolu saobraćaja uz maksimalno korišćenje tehničkih sredstava i uređaja za otkrivanje i dokumentovanje saobraćajnih prekršaja, saopštio je MUP.

U poslednjih deset dana, kako se napominje, na putevima u Srbiji povećan je broj saobraćajnih nezgoda i težina posledica nastalih u njima.

"Najčešći uzročnici su nedozvoljena ili neprilagođena brzina kretanja vozila, nepropisno preticanje, neustupanje prvenstva prolaza, prolazak vozilom na crveno svetlo, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i sve češća pojava nepropuštanja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, ali i nedisciplina samih pešaka", ističe se u saopštenju.

Kako nepoštovanje propisa i neprilagođena vožnja mogu dovesti do teških posledica po život i zdravlje ljudi, MUP apeluje na učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače dvotočkaša, da svoje kretanje prilagode uslovima saobraćaja i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA